Friday, February 25, 2011

Alhamdulillah..twin dah sihat...

Tukang tulis... Syida@Mrs K at 9:55 PM 0 nak komen.. Links to this post
Alhamdulillah...twin dah sihat. Lega sangat. Hari ini dah mula sekolah. They miss school too. Dah esok takut dah nak makan sebarang. Kang kena lagi CB...pengsan la Mama. Tapi.............hari-hari masak boring jugak. Sampai dah tak tau nak masak aper. Tu yang bila weekend kami prefer keluar makan. Nak jadi citer CB pulak... So kena masak la macam ni ...waaaaaa...Nak masak aper esok?...

Wednesday, February 23, 2011

Haziq & Hazim CB la pulak...

Tukang tulis... Syida@Mrs K at 4:53 PM 0 nak komen.. Links to this post
ohhhhh tidak....dah 3 hari dua beradik nih CB....Letih dok ulang alik ke toilet "mencuci" dorang sebab dorang geli. Hari Isnin ingat takde pape so suruh dorang gi skolah. Masa jemput dorang balik skolah Cikgu dia inform 2 beradik ni asik gi toilet dekat 4-5 kali .....aduyai..kesian pulak. So Semalam kami bawa la ke DEMC sebab tengok cam tak ok-ok. Kesian pulak lepas makan jer kelam kabut ke toilet. Banyak kali juga la twin tanya "Mama marah ke?" sebab muka Mama berkerut seribu. Bukan marah...cuma risau dan sakit pinggang sebab asyik tertongeng-tonggeng "mencuci" dorang. Before 1pm je dah lebih 5 kali seorang Okey!....So 5 kali 2 orang so...agak2 dah berapa kali Mama tertonggeng-tonggeng mencuci... (Masa type ni dah tersengih-sengih sebab cam kelakar la pulak...)

Dah 2 hari twin tak ke sekolah. Last two weeks dorang batuk teruk. So MC lagi 3 hari....risau pulak takut tertinggal kat skolah. Tapi nak buat macam mana kan. Bukan kita undang penyakit tu.

Mama doa sangat2 malam ni dorang dah ok sebab Mama dah tak sampai hati tengok muka dorang sedih sebab sakit perut. Ya Allah...kasihanilah anak-anakku...Amin Lagi satu Mama nak dorang pergi sekolah esok. Risau takut dorang tertinggal pelajaran pula. Memang la kat rumah pun Mama mengajar tapi kat sekolah pun penting juga.

Sunday, February 20, 2011

Mrs. Zach's First Give-Away : Free Photoshoot Uols!

Tukang tulis... Syida@Mrs K at 1:02 AM 0 nak komen.. Links to this post

Alaaaaa nak jugak join contest nih walaupun tarikh tutup hari ini.... Tak kira nak jugak. Sebab dah tertarik menarik tertawan kat blog nih http://umyraepisode.blogspot.com. Memalam buta ni (ops pagi!) dok melayan blog terperasan pulak contest ini...utk pengetahuan Mrs Zach...ni lah kali pertama saya join GA okeh...

Dear Mrs Zach...
Sangatlah teringin utk mengabadikan photo keluarga yg paling canggih tahap gaban sebab nak letak tengah2 rumah supaya hari-hari dapat tengok dan belek. Walaupun saya tak la secun Erra Fazira ker, Siti Nurhaliza ker, tapi saya teringin nak jadi model utk tatapan saya sekeluarga. Pose yang paling sesuai utk saya pastilah bersama suami & anak-anak tercinta sebab takde maknenya nak posing2 bagai tanpa orang2 penting ini.....Lagipun saya rasa dengan gambar yang mantop itu dapatlah saya poyo kat Kakak saya aka Along sebab saya tau mesti dia jeles sekali. Dan sudah pastinya dia pun sibuk nak buat jugak..hahahah... Dan saya paling pasti adik2 saya terutamanya Cik Emma Sayang akan guling2 tengok saya dan keluarga ada koleksi photo cam artis dan family dalam magazine gitew...(heheheh...I know u will read this Emma....u are not qualified sebab blom kahwen...)

So dearest Mrs Zach...
Saya dengan tanpa segan silu berharap entry saya dapat menarik perhatian anda yer.... Bertambah glamer birthday party anak2 (kena combine tiga beradik sebab Mama Abah kede..) saya next month kalau dapat bergambar sakan ala2 party bollywood/hollywood sebab ada photographer professsssional......hahahah

Takkan nak letak gambar cam gini kat ruang legar rumah kan...kesian Mr Hubby muka separuh....sebab tu kami sangat memerlukan hadian ini..hahahah

Kepada sesiapa yg jugak teringin nak berposing dengan kualiti gambar yg mantop silalah cuba2 nasib macam saya ok...



Thursday, February 17, 2011

Happy Birthday My Dear Baby Girl!!

Tukang tulis... Syida@Mrs K at 10:49 PM 0 nak komen.. Links to this post
Happy Birthday little girl!
Once upon a time.......Batrisyia 6 months
Little girl dah 2 tahun....sgt susah nak suruh senyum kat camera...

Hari ini my dearest little girl genap 2 tahun...cepat masa berlalu, Macam baru semalam perut di potong untuk keluarkan si kecik yang terbelit tali pusat. Alhamdulillah sekarang dah genap 2 tahun. Pelengkap hidup kami setelah kehadiran 2 org hero.

Doa Mama & Abah, Batrisyia sentiasa dalam keadaan sihat, selamat dan dilindungi Allah swt. Semoga anak2 Mama Abah berjaya di dunia & di akhirat..Amin.

Selamat Hari Lahir Sayang!! Lagu khas for our baby girl...jaga diri baik2 ya dear...

credit to Papadom and maml1984(youtube)

 

Mama vs Dunia Baru Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Make Money from Zazzle|web hosting