Sunday, November 27, 2011

shopping baju sekolah

Tukang tulis... Syida@Mrs K at 11:00 PM
owhhhh anak teruna Mama dah besar!
Hazim muka boring sebab kena try banyak kali. Haziq tak duduk diam sebab kata fitting room tu busuk...grrrr

hasil tangkapan cemerlang...*pitam....
sengih jer
En Suami (nampak kepala jer sikit) sibuk check seluar Haziq. Hazim berangan Canggih nak taja baju sekolah dengan berposing manja di stu...


Hari ini kami shopping baju sekolah twin. Dah besar anak mama abah. Tahun depan dah mula masuk Darjah 1. sob...sob..sob*...Insyaallah mereka akan bersekolah agama juga utk sebelah petang. Kesian pulak kan. Pagi sekolah kebangsaan, petang sekolah agama. Tapi pendidikan kena seimbang. Mr Hubby kata, "Abah dulu boleh...kenapa boys tak boleh?..." Sebenarnya Mama jer yang emo sikit. Sob*...sob*...sob*....nanti kurang la masa bergolek-golek dengan twin depan tv, main kat taman, dan gaduh2 dengan twin. Tisya pun mesti borink takde abang2 nak buli...huhuhuh..

eh?..lari tajuk.

Weeehuuuuu....boleh tahan juga rege baju sekolah ek. Sekarang kami paham betapa goyangnyer ibubapa yang anak sekolah 5, 6 orang.

Baju kemeja lengan pendek RM19.90 (cap Canggih...mmg kelassss)
Seluar sekolah rendah RM29.00 (ni brand Alpha kids...mahal wehhh..tapi kain dia elok..)
Baju melayu sekolah agama RM 24.90 (Canggih)
Seluar sekolah agama RM19.90 (Canggih)
Stokin (KIKILALA) RM13.00 (3 pasang)
Kapur kasut cap KIWI RM2.90 (2 botol)

Semua di atas sila kali 4 ye kawan2 kecuali stokin dengan kapur kasut. Stokin kali 2 je.....Sorang beli baju 2 pasang jer. Boys ni bukan suka pakai baju dah ada bau sikit. Rasanya hari2 Mama kena basuh baju. Kalau dulu rasanya Mama pakai sepasang baju for 2 hari, baru basuh.Haziq ni Mat Smart. Takdenyer dia nak pakai baju busuk sket. Si Hazim Mat Particular....bising mulut dia kalau ada kotor sikit. Katanya tak baik utk kesihatan....(oooohhhhhhh......siapa yang ajar ni...cakap...cakap...)

Jadi sudah dapat matematiknya?.....Muhahahahah....giler.....ni belum beli sampin utk sekolah agama, T-shirt sukan sekolah, necktie, nametag, bag sekolah, botol air (haruslah kan yang ada muka transformers lah, Ben10 lah, Boboiboi etc), bekas makan, buku dan alat tulis....Terima Kasih pada Jusco sebab bagi less 15% semalam. Dan kebetulan semalam adalah Last Day katanya utk diskaun seragam sekolah :P

Jadi kengkawan yang anak dah makin menjengah usia 7 tahun sekalian, sila la buat pengiraan matematik dengan jayanya yer. Kepada ibubapa yang dah biasa menghadapi situasi ini, saya kagumi anda. Dan kepada adik saya Cik Emma....takde chance la angah nak apply elaun naik tahun depan. Bonus pun rasanya ambik bau ajelah...muhahaha

Rasanya RM100 yang gomen bagi tu banyak membantu. Lepas la nak beli baju skolah kan. Kami tak layak dapat sebab twin baru nak masuk darjah 1. Takpelah...lagipun ini anak pertama kami sekolah jadi kami dah bersedia. Tabungan dah ready sebab tahu kosnya bakal meningkat. Apa pun ini semua tanggungjawab kita sebagai ibubapa. Semoga anak2 menjadi orang yang baik, berjaya dan bertanggungjawab. Semoga mereka berjaya menjadi anak yang seimbang pengetahuan dunia dan akhirat. Amin.... (Saya doa utk anak2 anda jugak tau..doa utk anak2 saya sekali ek...)

Sok nak shopping lagi sebab tadi dah letih. Tisya pun borink sebab tengok baju boys jer...Sok nak kena spend barang lain selain di atas. Oh En Suami...awak ok tak?....*pitam

Kesian En Suami...apakah saya perlu berbuat sesuatu utk membantu?......camana nak tolonk yer...nak kena pikir banyak nih.....

p/s...skolah oh skolah...

0 nak komen..:

 

Mama vs Dunia Baru Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Make Money from Zazzle|web hosting