Saturday, December 31, 2011

LENCANA SEKOLAH DAN AIRMATA

Tukang tulis... Syida@Mrs K at 1:08 AM 0 nak komen.. Links to this post
Dah pukul 1 pagi nih..mata cam tak boleh lelap. Dok pikir sok twin dah ada orientasi tahun 1. Baru kejap tadi Mama terhegeh-hegeh jahit lencana sekolah...waaaa...sedey....dah lebih 10 tahun tak buat benda ni. Last masa nak masuk form 5. Masa tu lencana iron on jer. Sekolah twin ni kena jahit pulak. Ingatkan kacang jer...tapi payah gak sebab kena jahit kat poket. Dah nak siap satu lencana baru perasan terjahit poket sekali...haish!*...nampak sangat failed jadi tukang jahit.hihihi...

Dalam dok menjahit ni...teringat masa twin kecil. Standard la...Mama bab2 ni memang emo sikit...hahaha...Tak sangka cepat masa berlalu...dah nak 7 tahun dua beradik ni. I am not worried of being old...betul...tapi I'm worried how old I can see them grow....Setiap ibubapa pastinya nak yang terbaik untuk anak-anak kan...Same goes to me & hubby. Semoga anak-anak kita membesar menjadi insan yang beriman, berjaya dan dihormati. Amin...

p/s Mama learnt that.....it is not them who afraid to let go my hands...BUT I AM the one who afraid to let go their hands.....waaaaa....they are growing older and wiser.....

Friday, December 30, 2011

Another day to go...

Tukang tulis... Syida@Mrs K at 4:11 AM 0 nak komen.. Links to this post
Lagi sehari nak masuk tahun baru...Apa azam tahun baru?

Bagaimana azam tahun lepas? Dah tercapai atau kena carried forward lagi?

Terkenang juga pahit manis tahun 2011...Tahun yang sangat menduga bagi saya, bagi kami sekeluarga.

Thursday, December 22, 2011

Book of the month - Ombak Rindu

Tukang tulis... Syida@Mrs K at 12:34 PM 2 nak komen.. Links to this post
Seyes...memang best!. Saya habis baca in 1 day. Sampai tengah malam sanggup berjaga.Kesian kain baju tak bergosok sebab layang novel ni...hahaha...tapi puas hati sangat. It is really worth it!. Memang best. Nak tunggu Ombak Rindu keluar DVD. Nak tengok movie tak dapat la kot dengan budak2 kecik ni kan. Tak sesuai.

To the writer.. Fauziah Ashari...you are super duper good writer. RM19.90 sangat rendah untuk novel anda. Kalau novel dari negara luar dah puluh2 ringgit...yet still people buy. Wish u all the best. In search for Fauziah's first novel....Pergilah Sepi...

People...time to read!





One of the reason saya baca buku ini sebab termakan pujuk rayu pelakon Aaron Aziz...hahaha...macam cerita Nora Elena tuh.....

Ops korang tengok Tentang Dhia?..macam best kan tapi tak dapat tengok selalu...masa siaran tak sesuai lah...

Wednesday, December 21, 2011

Book of the month

Tukang tulis... Syida@Mrs K at 3:22 AM 1 nak komen.. Links to this post
Okey ini buku pilihan untuk bulan ini. Di sponsor oleh En Suami la..siap lagi kan. Suka sangat! Tapi mahal la buku ni. En Suami kata.."Takpe la..baca ajer. Ilmu kan..."hahaha sayang awak!

Kalau saya rajin saya tulis review..Kalau tak sila baca sendiri...lalalala

 weee..suka bau buku baru.....
 Pikir banyak kali nak beli sebab pricey...tapi I like the details so beli aje la...
 must haves sebab ramai kata cerita dia best. So kena baca
Menangani Kesalahan dan Didikan Terbaik untuk anak.
also must read...kita tak sempurna so must learn all the time...

Tuesday, December 20, 2011

Semalam yang best...

Tukang tulis... Syida@Mrs K at 12:50 PM 2 nak komen.. Links to this post

Memula...nak minta maaf kat adik2 saya sebab......

My Mr Hunny Bunnny (ops..sila muntah tempat lain...) suprise kami dengan tiket wayang Chipmunk3. Ok mungkin agak tak romantik untuk saya tapi cukup membuatkan anak2 teruja :P
Mr Hubby dah beli tiket siap2 utk pukul 3ptg semalam. So kami having relax day by morning and noon then out for movie by 2.30pm. Syok sebab tak payah beratur panjang2. Cuma beratur utk popcorn jer...

My children had a grrrrreattt time. Dah la dapat makan Mc D pastu dapat makan ice cream somewhere. My lil girl and boys tak selalu dapat makan aiskrim so bila dapat sekali kala tu they are so overjoyed!.Lepas tu Mr Hubby shopping buku for all for us. Sayang hubby!. But sadly tak sempat nak shopping for myself sebab dah almost 8.00pm. Then kami balik terus and makan malam di rumah jer.

so adorably cute! (sorry ma, uteh...angah dah tengok dulu!)


TQ dear..love it so much!
semua orang dapat!


P/s: ladies out there....jangan takut berjauhan dengan tersayang sekali kala sebab he loves and appreciate you more than u ever imagined!hihihih....tapi jangan selalu sangat takut jugek kan...hahahah

Thursday, December 15, 2011

Korea oh Korea...

Tukang tulis... Syida@Mrs K at 2:36 AM 0 nak komen.. Links to this post
My hunny bunny went to Korea sejak last Saturday...

Sedey bukan sebab tak dapat gi Korea tapi sedey sebab dia pergi seorang diri.....nak buat macam mana, tak semua kita mahu in life kita akan dapat. Lagipun En Suami pergi atas urusan kerja. Dah tanam azam dan tekad tahun baru....Next trip I'm going to follow!...Need to start planning for money saving and find side income! Planning something big now.....

I had sleepless nites......suhu kat sana dah cecah 1 degree ok. Nasib baik sibuk dengan anak-anak and online biz saya. So it keeps me busy.

But honestly...I felt horrible. Honey Hurry home!.....huhuhuhuu

Friday, December 9, 2011

Trip to Lost World of Tambun

Tukang tulis... Syida@Mrs K at 11:39 PM 0 nak komen.. Links to this post
Last weekend kami bercuti ke Lost World of Tambun (LWOT) di Ipoh. It is a short gate away for us, 3 Hari 2 Malam aje but it was awesome. Tak kisah lah pegi mana pun as long as we have a great time together.

Bertolak ke Ipoh selepas makan kenduri kat Port Klang. Yummy nasi minyak! Lama tak pekena nasi minyak org kawen :). My children macam jakun sikit sebab tak pernah tengok pengantin dan pelamin jarak dekat..hahaha..bukan tak pernah bawak tapi selalunya kami pergi masa tu ramai org dok berkerumun tengok pengantin. So malas nak bersesak-sesak. Tengok dari jauh jer. Tahniah kepada pasangan penganti Syukri & Ros Emma. They are closed relative to my hubby's family. Tak sempat snap pics sebab sibuk pegang anak2 :P

Perjalanan ke Ipoh Alhamdulillah lancar. Mr Hubby memang suka drive not too long distance pakai his precious Grand Livina :D Dia kata sedap drive MPV ni walau long distance.... I dont really enjoy more than 4 hours ride. Rasa lemas dalam kereta lama-lama. Sebab tu I prayed hard kalau2 mertua ajak pergi pantai timur kami ada extra money to board a plane....hihihih...aduyai...

Stayed at LWOT hotel was very comfortable. Selesa, bersih dan ample space for children to move. Sampai jer kami check in and had tea time in our room. Lepas maghrib & watched Boboiboy kami keluar for dinner dekat River Nile, LWOT. Nice place. Makan tepi sungai gitew...(longkang besar sebenarnya...tapi bersih la..) Pricey! Slow service! but the food are awesome!...Seriously....their special menu served were yummy. Apatah dia panggil menu tu tapi katanya yang terpopular la kat sana. Ada nasi, mix vege with cream sauce and ayam percik besar!. Hubby loved it and so did the children.

Then kami headed to Hot Spring & Spa LWOT. Buka waktu malam until 10pm. Free tickets kalau stay kat LWOT hotel. RM15 per entry untuk dewasa & budak2.Best wooo mandi hot spring malam2. Kalau berdua lagi romantik. Siap ada cave lagi. Hot spring dia ada banyak jenis tempreature. Tak tahan yang panas boleh ambik yang kurang panas...Next visit nak ajak my sisters sekali sebab nak suruh dorang babysit children sambil kami laki bini beromantik memalam di bawah sinaran cahaya bulan purnama sambil mandi jakuzi hot spring...hahahahaha...mesti cik emma & uteh moteh takut nak ikut bila baca entry nih.

Then we headed to our room and had supper before tido.

The following day, we had breakfast and start our day dengan penuh excited. Ada macam2 kat situ selain kolam renang jer okeh. Ada Petting Zoo, Swan Lake, Amusement Park, Tiger Valley, Tin Minning etc. Tempat ini sangat cantik and natural. So close to nature dan rasa udara yang kita sedut pun segar dan bersih.

So kami jalan-jalan sana sini sampai lunch time. Kemudian baru pergi pools. Tak chance nak naik slide sebab saper nak jaga budak2 kan. Takpela kami berenang-renang jer and main kat kids area tu. Janji budak2 seronok. Lepas boring kat pools kami gi hot spring pools pulak. Anak2 hepy sangat. 

Then lepas tu kami siap2 nak balik dan ofkos before balik shopping cenderamata lagi. Shopping kali kedua selepas shopping memula kat Petting Zoo area tadi...huhuhuhu...

Before balik bilik kami makan di Mc D dulu for teatime. The amazing prosperity burger yang sangat sedap tu sangat menyentap deria dan nafsu makan saya tambah dah penat berjalan sini sana. It is really worth it!

Then beli dinner kat gerai berdekatan dan balik bilik untuk lepak2 dan tido. Kami dapat tiket free untuk masuk Hot Spring lagi malam tu tapi sangat penat. Dah tak mampu nak berenang-renang itik lagi. Kang pengsan pulak dalam kolam tu jenuh nak angkat. 

Our last day kat sana, kami makan breakfast kat LWOT garden terrace again dan shopping lagi!...hahaha...asyik menyoping jer kerjanya...Tapi bukan beli untuk diri sendiri jer, utk parents, adik beradik & cikgu muzik twin sekali...hihihih (Ms Tan yang sangat sweet dan baik itew!)

On the way balik to Klang, singgah beli limau tambun di Ipoh kat gerai Panjang..(tak suka gerai lain sebab banyak amoi sexy & cantik2.tergugat I!...hubby relax ajer) Singgah My parents house untuk hantar buah and souvenir. Plan nak balik cepat terlajak malam sebab syok berborak sebab adik beradik semua ada termasuk bakal adik dotdotdot...hahaha

Anyway..sangat bersyukur ke hadrat Illahi kerana limpah kurniaan rezeki, kesihatan dan kebahagian yang dikurniakan kepada kami.....

p/s..mama learn setiap yg berlaku ada hikmahnya. Jangan sesekali kita lupa pencipta kita..InsyaAllah
SILA LA PERGI LOST WORLD OF TAMBUN YER KALAU ADA BUDGET SEBAB MEMANG BEST UNTUK FAMILY GATEAWAY!

















Thursday, December 8, 2011

Making a big step.....

Tukang tulis... Syida@Mrs K at 1:31 PM 0 nak komen.. Links to this post
Stepping out from my comfort zone and looking up for another challenge..

Doing this for myself. I want this and I am going to work hard for it. 

From the blessing of my dearest hubby, I prayed hard to Allah swt to ease up every thing that I do. Amin

Saturday, December 3, 2011

Away for holiday....

Tukang tulis... Syida@Mrs K at 11:39 PM 0 nak komen.. Links to this post
Weehuuu...going for holidays from 4-6 December 2011!!!

Thanks hubby!

Syukur Alhamdulillah ada rezeki lebih sikit untuk bawa anak2 bergumbira sempena cuti sekolah.

We are going to....
Yippeee...

Thursday, December 1, 2011

Sentap Pagi Khamis..

Tukang tulis... Syida@Mrs K at 8:49 AM 0 nak komen.. Links to this post
Pepagi dah mengadap pc sebab dah janji dgn member nak email something malam semalam. So dgn tergesa-gesa saya on pc. Kebetulan semalam blog ni saya biar stanby jer. Belek2 dalam blog list tengok title entri tetiba tertengok Blog pakarhowto. Title je dah sentap. Eh biar betul produk Ramly ni. Bukan syarikat ni orang melayu punya ker? Takkan tergamak dorang buat cenggitu kan. Harap pihak Ramly buat la penjelasan. Kalau betul, dorang tak takut dosa ke?...Ish tak takut mati ke?....Sedey2......Nak beli brand apa pulak lepas ni? agak2 selain sosej ada tak yang lain affected?...ish dah kembang tekak. Boaiii...nak minum nescafe panas lagi best!


Owhhh sudah December?

Tukang tulis... Syida@Mrs K at 2:47 AM 0 nak komen.. Links to this post
Sudah bulan terakhir untuk tahun ini. Wow! how time flies..... Macam2 yang berlaku selama setahun ini. Tahun 2011 merupakan tahun wangi dan masam saya. Makin diingat semakin ianya menakutkan. Haziq & Hazim are growing a year older...Big Brother now. Tahun depan dah Darjah Satu. My lil angel...Tisya will be 3 years older. Abah dah bising suruh training potty.Erk!...sangat menakutkan...teringat twin dulu....

Start taking out my organizer and writing down my next year agenda.....Are you ready?

 

Mama vs Dunia Baru Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Make Money from Zazzle|web hosting