Friday, December 9, 2011

Trip to Lost World of Tambun

Tukang tulis... Syida@Mrs K at 11:39 PM
Last weekend kami bercuti ke Lost World of Tambun (LWOT) di Ipoh. It is a short gate away for us, 3 Hari 2 Malam aje but it was awesome. Tak kisah lah pegi mana pun as long as we have a great time together.

Bertolak ke Ipoh selepas makan kenduri kat Port Klang. Yummy nasi minyak! Lama tak pekena nasi minyak org kawen :). My children macam jakun sikit sebab tak pernah tengok pengantin dan pelamin jarak dekat..hahaha..bukan tak pernah bawak tapi selalunya kami pergi masa tu ramai org dok berkerumun tengok pengantin. So malas nak bersesak-sesak. Tengok dari jauh jer. Tahniah kepada pasangan penganti Syukri & Ros Emma. They are closed relative to my hubby's family. Tak sempat snap pics sebab sibuk pegang anak2 :P

Perjalanan ke Ipoh Alhamdulillah lancar. Mr Hubby memang suka drive not too long distance pakai his precious Grand Livina :D Dia kata sedap drive MPV ni walau long distance.... I dont really enjoy more than 4 hours ride. Rasa lemas dalam kereta lama-lama. Sebab tu I prayed hard kalau2 mertua ajak pergi pantai timur kami ada extra money to board a plane....hihihih...aduyai...

Stayed at LWOT hotel was very comfortable. Selesa, bersih dan ample space for children to move. Sampai jer kami check in and had tea time in our room. Lepas maghrib & watched Boboiboy kami keluar for dinner dekat River Nile, LWOT. Nice place. Makan tepi sungai gitew...(longkang besar sebenarnya...tapi bersih la..) Pricey! Slow service! but the food are awesome!...Seriously....their special menu served were yummy. Apatah dia panggil menu tu tapi katanya yang terpopular la kat sana. Ada nasi, mix vege with cream sauce and ayam percik besar!. Hubby loved it and so did the children.

Then kami headed to Hot Spring & Spa LWOT. Buka waktu malam until 10pm. Free tickets kalau stay kat LWOT hotel. RM15 per entry untuk dewasa & budak2.Best wooo mandi hot spring malam2. Kalau berdua lagi romantik. Siap ada cave lagi. Hot spring dia ada banyak jenis tempreature. Tak tahan yang panas boleh ambik yang kurang panas...Next visit nak ajak my sisters sekali sebab nak suruh dorang babysit children sambil kami laki bini beromantik memalam di bawah sinaran cahaya bulan purnama sambil mandi jakuzi hot spring...hahahahaha...mesti cik emma & uteh moteh takut nak ikut bila baca entry nih.

Then we headed to our room and had supper before tido.

The following day, we had breakfast and start our day dengan penuh excited. Ada macam2 kat situ selain kolam renang jer okeh. Ada Petting Zoo, Swan Lake, Amusement Park, Tiger Valley, Tin Minning etc. Tempat ini sangat cantik and natural. So close to nature dan rasa udara yang kita sedut pun segar dan bersih.

So kami jalan-jalan sana sini sampai lunch time. Kemudian baru pergi pools. Tak chance nak naik slide sebab saper nak jaga budak2 kan. Takpela kami berenang-renang jer and main kat kids area tu. Janji budak2 seronok. Lepas boring kat pools kami gi hot spring pools pulak. Anak2 hepy sangat. 

Then lepas tu kami siap2 nak balik dan ofkos before balik shopping cenderamata lagi. Shopping kali kedua selepas shopping memula kat Petting Zoo area tadi...huhuhuhu...

Before balik bilik kami makan di Mc D dulu for teatime. The amazing prosperity burger yang sangat sedap tu sangat menyentap deria dan nafsu makan saya tambah dah penat berjalan sini sana. It is really worth it!

Then beli dinner kat gerai berdekatan dan balik bilik untuk lepak2 dan tido. Kami dapat tiket free untuk masuk Hot Spring lagi malam tu tapi sangat penat. Dah tak mampu nak berenang-renang itik lagi. Kang pengsan pulak dalam kolam tu jenuh nak angkat. 

Our last day kat sana, kami makan breakfast kat LWOT garden terrace again dan shopping lagi!...hahaha...asyik menyoping jer kerjanya...Tapi bukan beli untuk diri sendiri jer, utk parents, adik beradik & cikgu muzik twin sekali...hihihih (Ms Tan yang sangat sweet dan baik itew!)

On the way balik to Klang, singgah beli limau tambun di Ipoh kat gerai Panjang..(tak suka gerai lain sebab banyak amoi sexy & cantik2.tergugat I!...hubby relax ajer) Singgah My parents house untuk hantar buah and souvenir. Plan nak balik cepat terlajak malam sebab syok berborak sebab adik beradik semua ada termasuk bakal adik dotdotdot...hahaha

Anyway..sangat bersyukur ke hadrat Illahi kerana limpah kurniaan rezeki, kesihatan dan kebahagian yang dikurniakan kepada kami.....

p/s..mama learn setiap yg berlaku ada hikmahnya. Jangan sesekali kita lupa pencipta kita..InsyaAllah
SILA LA PERGI LOST WORLD OF TAMBUN YER KALAU ADA BUDGET SEBAB MEMANG BEST UNTUK FAMILY GATEAWAY!

















0 nak komen..:

 

Mama vs Dunia Baru Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Make Money from Zazzle|web hosting