Tuesday, November 29, 2011

Shopping Kasut Sekolah pulekkk

Tukang tulis... Syida@Mrs K at 2:26 PM


Ok.. semalam lepas tonton Puss in Boots, kami gi Tesco pulak untuk beli kasut sekolah sebab choices kat Jusco tak banyak.

Tapi nak review juga pasal Puss in Boots. Best! Walaupun ada la sikit2 dialog yang tak berapa sesuai utk budak2 overall cerita tu best dan tak bosan. Part yang tak sesuai tu pandai2 la mak abah nak tutup mata anak2 ke, atau tutup telinga bila anak2 tanya lebih2. Kalau ada idea nak explain pandai2 lah yer. Nasib baik kami beli tickets the day before. Weee..ramai budak2 dan mak bapak budak sekali. Kapel2 tu adalah sikit2. Kalau nak tengok trailer movie ni sila klik sini.
So next movie....Chipmunk 3. Haaaa ni mesti tengok.

Okeh...kami ke Tesco lepas tu. Beli la 4 pasang kasut sekolah jenama Asadi. Sorang 2 pasang. Banyak brand lain contohnya FILA, Jazz, Ben 10 dll. Tapi Asadi offers the best price dan comfortable. Pastu Mama tak suka jenis yang span tebal sangat sebab lambat kering. Yang Ben10 tu pun cantik siap ada omnitrix kat kasut dia tapi regenya RM28.90!. Kami nak beli 4 pasang okeh. Haaa cuba kira kalau kali 4. So the best choice is Asadi. Ada quality dan affordable. Bukan kasut prasekolah tak boleh pakai cuma rasanya tak lama kot jangka hayatnya sebab tapaknya dah nak renggang. Kesian pulak kan.

So twin dapat ler kasut Asadi. Mintak2 tahan sampai tahun depan.huhuhu...gila kede'. RM24.90 x 4 = RM99.60 (pitam*...baru kasut...so bersyukurlah kalau kita kategori mampu yer...jangan lupa diri)

Sebelum beli kesut2 itu kami beli sampin sekolah agama Cap Bintang (ala pusat pakaian bintang tu...) RM6.50 jer. Semalam kat Jusco sampai RM9.90!. Belt utk sekolah beli kat Jusco RM7.90.

So ibu2 bapa2 serta teruna dara sekalian, menabung itu perlu yer. Tak pun sila cari peluang untuk tambah pendapatan tanpa terlalu mengetepikan masa untuk keluarga. Haaaa...ni topik best ni. Lain kali CikPuan Syida cerita okeh. Plan baek punya....huhuhuh

Asadi ada contest. Asadi Bonanza, dan tarikh tutup ialah 31 Dec 2011 ni. Minimum purchase RM30. Kalau beli jangan tak ambik form yer kawan2. Dan resit serta original tag jangan buang kang melepas pulak nak menang ALZA 1.5L EZ (A)! No 2 & 3 pun kereta jugak; Myvi dan Viva. Monthly prizes Ipad, Sony VAIO, Samsung phones,Sony Walkman & Walkman Video. Huh...rajin pulak Mama sibuk2 cerita pasal contest ni. Apa salahnya Sharing Is Caring....hahahah (Wahai ASADI sila la sponsor kasut untuk kami......)




To ema & uteh....I know you two are smiling.....haaa kalau menang, SAGA tu bertukar jadi ESTIMA tau...hahahaha. Jangan tumpang. Duk kat tempat barang jer cam masa naik Kembara angah dulu...muhahahaha...(gelak evil*)

p/s.....mama learnt kita perlu menabung dari awal...maksudnya budget utk tahun depan sila menabung tahun ini...makanya...bonus Mr Hubby akhir tahun ini jangan mimpi nak gentel2 lengan baju Mr Hubby...waaaaaa....

0 nak komen..:

 

Mama vs Dunia Baru Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Make Money from Zazzle|web hosting