Monday, November 7, 2011

Alahai anak teruna mama....

Tukang tulis... Syida@Mrs K at 10:56 PM

Owhhhh nnnooooo....Mama sudah ter"forgot"...balik dari rumak mak terlupa nak ambik toiletries Mr Hubby kat toilet. Macam biasa kalau nak balik dari rumak mak ke mak mertua ke, jenuh la Mama mengingat barang apa la yang tak masuk beg lagi. Mr hubby memang le tolong tapi kadang2 terbabas jugak. Al kisah sampai jer rumah lepas beraya, check2 beg baru terperasan...ohww no...dengan muka seposen dan rasa bersalah gi le confront....Mr Hubby tersayang memang ler tak marah tapi muka masam la sikit sebab dia nak pakai barang tu. Dah la baru sampai, kena keluar balik pi beli benda alah tu..alahaiiii...sori sesangat...

So before twin tido tadi Mama tanya kat dorang..

Mama: Ziq..Zim...kalau dah besar nanti, dah kahwin, Haziq & Hazim marah tak isteri kalau isteri tertinggal barang macam Mama?
Zim: Tak la marah. Hazim pun salah juga sebab tak check sekali.
Ziq: Tak marah. benda kecik je. Kan boleh beli lagi. Bukan salah besar pun...
Mama: Betul ?.....(dengan muka touching dan hati bling-bling sebab terharu dengar jawapan dorang)
Zim: Abah tak marah Mama kan. So tak payah la sedey-sedey.....Kalau buat salah minta maaf ajer la. Bukan sengaja. Yang penting mesti minta maaf kalau buat salah.
Ziq: Ala kalau Haziq buat apa nak marah isteri Haziq. Sabar aje la....benda dah jadi....
Mama: Apa yang boleh buat Haziq & Hazim marah?
Ziq: Kalau isteri Haziq buat salah besar la. Macam curi duit ker....keluar sana sini tak bagitahu ke...drive laju-laju sampai bahayakan orang lain...
Mama: Owh..kalau dia drive laju-laju tapi tak bahayakan org lain macam mana?
Ziq: Kalau apa-apa jadi pada dia Haziq tak kesian...sebab itu salah dia...kalau accident tu punishment Allah pada dia la...
Mama: gulp......(biar betul anak aku nih...)
Zim: Mama ni risau sangat la...Abah ok je....dah minta maaf belum?
Mama: waaaa....meh nak big hug lama-lama.... sayang anak mama!

Huhuhuh...sangat la touching...bertuah la bini korang sebertuah Mama.... Saper nak booked anak2 teruna saya?....selamat anak dara korang..huhuhu.....

p/s...tak terucap rasa kesyukuran ke hadrat illahi atas anugerah ini...
....so very sorry dear hubby....

2 nak komen..:

emma dangdut said...

berus gigi pink tu abang krol punya ke..aiyo!

Mrs K@Syida said...

hishhhh....on the blog ni...malu i jer....angah punya laaa...

 

Mama vs Dunia Baru Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Make Money from Zazzle|web hosting