Monday, November 14, 2011

weekend & graduation countdown...

Tukang tulis... Syida@Mrs K at 4:24 PM

olla...seronok weekend?..mine were very sweet & nice....Saturday kami relax2 kat rumah then having a special invitation by lil' sister for tea time. Sampai tempat yang dijanjikan ...OMG...nasi?...ini sudah dinner...hehehe...so we had early dinner that day and it is superdelicious....teringat2 lagi kesedapan sotong goreng dan masakan sayur campur di Nyonya Kitchen.... Thank you Ema...we had a good time that day *winks... Next time kita makan kat restoran tema borneo pulak okeh...weeee....

Sunday kami macam biasa kalau ada music class twin. Semestinya mama akan "mengah" sedikit sebab menyiapkan 3 beradik dan diri sendiri (nasib baik ayahnya tak perlu disiapkan...huhuh), prepare breakfast then bising2 suruh ambik beg, pakai kasut & masuk kereta. Semestinya Mama la yang kecoh pagi Ahad..hihihi..

Lagi 2 hari twin akan ada graduation day untuk prasekolah...(bangga..bangga cam anak dapat degree lak!)...Tapi yang bikin tak seronok pihak sekolah buat hari Khamis pukul 7.30 pagi. Kenapa la buat hari kerja ek?...Kesian la parents yang kerja tu. Kalau yang office workers mungkin cuba juga dapatkan cuti tapi kalau yang parents pun cikgu jugak macam mana nak datang? Takkan dorang boleh suka suki cuti tambahan dah dekat cuti sekolah ni kan.Dan yang tak berapa sedap bila twin inform cikgu said" kalau ibubapa nak datang datang la. Kalau tak datang pun takpe..."owhh...saya kurang setuju part ini. Maafkan saya jika anak2 teruna saya tersalah cakap akibat tersalah dengar tetapi jika benar cikgu cakap macam tu....that is not very nice.

Being parents, I believed setiap hari penting anak2 perlu ada pembabitan ibubapa. Bukan setiap hari anak-anak naik pentas untuk meraikan kejayaan mereka. Kehadiran,tepukan,pelukan malah senyuman ibubapa bakal menjadi hadiah sangat bermakna bagi anak walau mereka tak cakap pada kita. Pernah tak rasa a bit down kalau parents kita takde masa kita ambik hadiah time kecik2 dulu? So, bagaimana perasaan anak-anak yang ibubapanya tak dapat hadir? bagaimana mereka rasa bila tengok ibubapa kawan-kawan hadir?...

entahlah.....

p/s: 7.30pagi!!!...gulp!....jenuh la nak siapkan 3 beradik plus diri sendiri...erkk....breakfast nak prepare lagi......huhuhuhu

1 nak komen..:

emma dangdut said...

7.30am?aiyo!!3orang tu!!mandi,gosok baju lagi..angah dari baju besar sampai baju kecik pun bergosok..haha!!nasib baik anak angah senang bangkit.pengsan!

 

Mama vs Dunia Baru Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Make Money from Zazzle|web hosting