Wednesday, November 2, 2011

Sape suka Ustaz Don Daniyal angkat tangan?

Tukang tulis... Syida@Mrs K at 9:22 AM
(gambar dipinjam dari http://anafarha.blogspot.com .....tQ awak...)

Pernah tengok Ustaz Don nih?... akceli saya pun baru je tertengok. Serious...first time tengok masa dia ajar cara berwuduk last week terus terjatuh cinta....(ops Mr Hubby you are still no1)...dah lama rasanya tak menghadiri kuliah agama. Teringat zaman belajar kat college and U dulu. (To Aida Zureen...I miss you and our maghrib prayers together2 kat MCC dulu....syok kan lumba lari balik bilik dengan telekung....heheheh)

Pastu Ahad lepas pun ruangan Siti Jarum kat Mingguan Malaysia pun ada cerita pasal Ustaz Don nih. Memang sempoi, kelakar dan bersahaja. Dapat tengok Ustaz Don mengajar agama sambil melayan si kecik Tisya sangat la mudah. Kalau nak pergi surau kat rumah tu Mr Hubby sampai rumah pun dah nak masuk Isyak. Sekurang-kurang TV Alhijrah telah memberi saya ilmu yang mungkin saya pun dah lupa. Tapi kalau buat awal sikit boleh la budak2 tengok kan. Sebab 10.30mlm tu macam dah lewat utk budak2 tonton. Apapun Ustaz Don memang terbaik. So sekarang kol 10 Mama dah kelam kabut baca story books for children sebab Ustaz Don start pukul 10.30mlm. Twin ni kalau lepas baca story book mesti ada seisi soal jawab. Pastu seisi bermaafan. Pastu seisi peluk sayang bagai. Pastu seisi try test cuba merayu nak tidur bilik Mama la dan bermacam hal lagi. letih.........nak tidur pun ambik masa 30 minit okeh....

Ok..kalau suka boleh gi tengok 30 minit bersama Ustaz Don kat TV Al Hijrah pukul 10.30mlm ok. Ustaz Don pun ada facebook tau... facebook.com/30minitustazdon
btw, kalau nak tahu apa Ustaz Don mengajar semalam boleh tengok kat blog karipapsayur.blogspot.com sebab cik karipapsayur dengan jayanya menerangkan secara bertulis siap contoh2 lagi...ihiks...(best la awak!)...klik sini

To Ustaz Don....TQ...anda memang sangat best.

5 nak komen..:

mrs zach said...

saya..saya...*angkat tangan tinggi*
suka ustaz don. sempoii je. :)
rasa nak jadikan adik ipar. hahaha

Mrs K@Syida said...

a'ah...setuju....suka sangat nak buat adik ipar...huhuhu...

Aliaah Abdullah said...

syida..sy sedang mengangkat tangan..hehehe...

ANA FARHA said...

gambar tu pun saya amik dari FB 30 minit ustaz don.. :)

emma dangdut said...

emma suka semanis kurma.. :) darling ling..hahhaa :P

 

Mama vs Dunia Baru Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Make Money from Zazzle|web hosting