Tuesday, January 26, 2010

Juaimurah giveaway...

Tukang tulis... Syida@Mrs K at 1:45 AM 0 nak komen.. Links to this post
Tak pernah saya joint giveaway ker contest ker..tapi sebab blog ni memang my favourite to shop and sometimes sell so I decided to try it anyway.

If you are looking for something nice but affordable for children beside visit my blog (hehehe) http://juaimurah.blogspot.com/ is one blog u should visit to get a better choice!

Everytime nak bukak blog nih kena hide from my kids sebab banyak tul benda dorang berkenan. Latest are Big bike & Go Cart. Wah sesampai jer benda alah tu kat gate dorang punyalah xcited cam jumpa emas..huhuh... Walau pun preloved tapi berbaloi-baloi...(ish dah macam iklan Celcom..) Sebab kami ada taman kecik tepi rumah dapat la my boys redah dari depan ke belakang naik Big Bike tuh. Lasak & sangat besau bagi 4 tahun punya budak lelaki. Siap nak drive moto sendiri nak g school tuh...(erkkk...polis trafik sure confius nak saman ker tak kan...). So tak yah lah Mama & Abah invest sepuluh minit RM5 kat tempat sewa keta & moto mainan everytime shopping kat Tesco. Rabak jugak lah sebab kena rent two.

As for selling, alhamdulillah barang yang Mama order in good shape & always mendapat permintaan dari peers & neighbours. So mummies & daddies out there, after ronda2 kat blog saya have a sneak view at juaimurah. Tau2 mesti tersangkut..

Okeh, Tq rose. Happy shopping frenz..

Demam oh demam...

Tukang tulis... Syida@Mrs K at 1:34 AM 0 nak komen.. Links to this post
Sangat sebukkk dengan my children. Apa taknya 3 bradik nih demam pula. Siap batuk & selsema. Start dengan Haziq followed by Hazim & Batrisyia. Fuhh tak tido malam Mama risau. Takut la kot2 heat dorang naik ke tetiba masa tido. Asyik berulang alik dengan thermometer ke bilik twin tengah2 malam. Rotate dengan hubby. Alhamdulillah as at today semua dah ok cuma tinggal batuk2 manjee & selsema ala2.

Bila anak tak sihat rasa dunia ni klam kabut. Risau & susah hati. Kadang2 rasa nak marah pun ada tapi bukan pada dorang la tapi pada batuk tu sebab kehadirannnya menggangu tido anak. Kalau boleh biarlah Mama je yang tak sihat..kesian kat anak2. Tidur pun tak lena sebab risaukan anak2. Sampai camtu rasa seorang ibu kan..Dah jadi Ibu baru la kita tau. Agaknya mak2 kita macam tu la kan... Dah teringat kat Mak nih, sok kena phone Mak lah. Kalau Mak baca blog ni I Miss You. Pls Take Care!!

Monday, January 18, 2010

My little Girl dah 11 bulan...

Tukang tulis... Syida@Mrs K at 12:31 AM 0 nak komen.. Links to this post

Hari ni my baby girl dah 11 bulan...huhuhu countdown nak 1 year!..cepatnya masa berlalu. Rasa baru jer menahan sakit masa nak deliver Batrisyia dulu. Alhamdulillah Batrisyia still breastfeed dan she's doing fine in health & really active. Merata Tisya dah jalan sampai ke Beijing, China. Alhamdulillah she's fine. This update dedicated speciallly for her...

Dear lil girl.. Mama loves you so much like your brothers too. You has completed our life and added a brighter lights to Mama & Abah hearts. Haziq & Hazim adore you completely and loves you entirely!....May you always be blessed & growing beautifully smart lil princess...




Twin brothers who will always be your knights whenever you needed them..!!



After Beijing, Johor Bharu is your second tour...really strong baby. No problem at all..




At the top of Great Wall of China at the age of 2 months!!



First nite at our home sweet home....
Mama got emotionally touch by looking at you tonite dear. Sleep soundly next to Abah. Mama akan selalu doakan keselamatan & kesejahteraan Tisya. Moga Tisya membesar dengan sihat, selamat & menjadi anak yang baik & bijak. Amin...
Mana nak cari countdown widget for birthday ekkk....jap lagi kena guggle...zzzzzzz

Wednesday, January 13, 2010

Akuaria KLCC - our new year event..

Tukang tulis... Syida@Mrs K at 10:57 AM 0 nak komen.. Links to this post
Ish... ni cerita yang terlewat tapi nak letak jugak....

Tahun baru muncul lagi...tahun ni insyaAllah Haziq & Hazim akan masuk 5 tahun...Batrisyia akan masuk 1 tahun...Mama & Abah akan setahun lebih dewasa (heheh lebih tua...)hubby & I berkongsi kehidupan yang ke 7 tahun....

Cepatnyer masa berlalu...cam baru semalam jer kami sibuk menguruskan persiapan perkahwinan, pindah ke rumah baru, berkejar dengan twin keliling rumah dan menahan kesakitan melahirkan our lil princess; Tisya.

Mama doakan kehidupan yang lebih sihat sejahtera, bahagia & berjaya dalam keluarga kami. Semoga impian kami jadi kenyataan.

Azam?...banyak tul tapi most important saya harap semuanya berjaya disempurnakan.

Selamat Tahun Baru pada semua...Semoga tahun ini menjadi lebih indah buat semua. Semoga kita selamat dunia & akhirat. Semoga peperangan dapat dihentikan. Semoga tiada lagi penindasan pada umat Islam. Semoga rakyat Malaysia kembali bersatu & menghormati satu sama lain tak kira bangsa. Semoga Malaysia makin maju & berjaya. Aminnnnnnn....

2 January 2010 Hubby bawa kami sekeluarga ke Aquaria. Seronok jugak tapi ramai wehh. Dah ler dalam tu tak berapa sejuk. Tapi the kids enjoy it. Tisya suka tengok ikan so pening ler kepala dia menoleh sana sini belek ikan sampai tertido. Yang bestnya kami berpeluang tengok org Aquaria nih feeding fish. Really nice and good moments. At least the twin learn something while visiting. Twin bought a pen for their music teacher Ms Ng & for themselves some goodies..(as usual..) Had a good family outing which everybody enjoy it..

Few snapshots of the sweet day...

where's the shark abah?..

AAAA...we are famish!!


here fishy fishy...



Ops! this guy has taken...his mine..


My lil knights!!

Salam Tahun Baru 2010..

Tukang tulis... Syida@Mrs K at 10:36 AM 0 nak komen.. Links to this post
Huihhh lama sungguh tak hapdet blog. Been busy dengan tah hape-hape tah...Apa yang jadi yek sebelum kami sambut tahun baru????...antaranya adik ku telah dipinang orang..huhuhu...tak lama lagi nak join kelab la tu....majlis meminang diadakan pada 16 Dec 2009...yess hari Rabu time org keje. tapi nak buat cammane kan dah dealnye cam tu. Cik hubby tak leh join coz tak dapek cuti. So pepagi kami dihantar ke Selayang rumah emakku. Macam2 citer berlaku. Tapi majlis dah selesai pun & I'm happy for my sis. Dia jumpe org yang comey cam dia gak. Sama2 cekgu cekgi. Tak la konflik sok sebab dua2 samer profession. Tahun depan bulan 6 dorang nak kawen (erkkkk sempat ker nak buat persiapan....sukati korang lah..heheh) Dek kerana sesangat sibuknyer tak sempat nak snap pics. Nak tukau baju glamer pun tak sempat!..takpelah bukan ku yg nak dipinang kan...huhuhu Nanti nak pinjam gambar kat Uteh nak upload kat sini.
Kami gi holiday!!! Sayang Cik Hubby. Tiap2 tahun mesti bawak kami makan angin. Kat Mesia pun takpe..mama takde hal. Last year masa Xmas hubby bawak gi Bukit Tinggi. Masa tu baru jer resign Ambank. So kira hadiah bagi Mama happy la tu.
Tahun ni kami gi Port Dickson. Kami bawa ibu mertua ku & adik iparku. Abah in law takleh joint sebab last minute ader keje.. Duk kat resort BNM. Best cam hotel. Very the nice...Lain kali nak bawak my mum lak. Tapi tak tau la Mak ku itu ader masa ker tak sebab dia sangat la sibuk. Banyak activity....Marhaban lah...Class Ngaji, AJK persatuan lah, activity kawasan lah...sibuk tul.
here's a few posing kami.....


Posing dgn mak mertua & adik ipar..heheh


Ops..sedondong kedondong kami sekeluarga....i like....


Anak dara ku ini sangat seronok first time ke pantai..


Posing tuk mama jap nak masuk blog..


Senyum lebaq anak teruna cheq main pasir noo






 

Mama vs Dunia Baru Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Make Money from Zazzle|web hosting