Wednesday, April 25, 2012

aktiviti hujung minggu

Tukang tulis... Syida@Mrs K at 5:06 PM
Last week, boys kena pergi sekolah hari Sabtu. Ada Kem Bistari Solat. Muka ketat jer memasing sebab kena bangun awal on Saturday. Esok (Ahad) ada kelas muzik pula so of course kena bangun awal lagi...so the whole week they need to wake up early...huhuhu..kesian anak2 mama. Nak buat macam mana kan. Itu dah tanggungjawab.

Lepas hantar boys ke sekolah kami having nasi lemak for breakfast then pagi2 dah mula aktiviti keluar peluh. Semangat betul Mr Hubby....kami super excited sebab pertama kali hasil taman kami membuahkan hasil!..hahaha...gila excited. Maklum lah....mana la kami reti tanam2 pokok2 buah ker sayur kan. Tambah keluasan taman pun bukannya besar sangat. Tapi bila pokok pisang kami dah keluar hasil....weeeee...over la kami laki bini. hahaha....kalau orang yang dah biasa bercucuk tanam baca n3 saya ni sah2 dorang cakap kami mengada-ngada......hhahaha...

Hasil kami organik okeh. Tak pakai baja2 kimia. Guna baja asli tahi ayam ajer...huhuh....puas makan pisang 2 tandan!. (mak..sori tak sempat nak hantar ke rumah......lain kali ek.) Alhamdulillah dapat la kongsi dengan jiran2, cikgu2 boys, kawan2 & mertua.

Tisya boring sebab Mama & Abah sibuk buat gardening sampai tak main dengan dia. So dia buat2 la cakap dgn Mr tortoise 3 beradik. huhuhu...suka hati lah nak oiii...jangan kiss tortoise tu sudah.....ekekekeke.

ihihi...happy2.....bangga...



pokok baru hadiah dari Mr Hubby :)


Cik cili yang tak besar2...huhuhu


comel kan bunga pokok ni...macam burung tengah bertenggek...nama pokok pun pokok burung





2 nak komen..:

emma dangdut said...

pisang emas dibawa belayar,,
eh tak yah belayar,,
bw naik kereta ke larr...
hahaha

emma dangdut said...

pokok mak senget benget..pkok bwh bumbung rupa itu lerr

 

Mama vs Dunia Baru Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Make Money from Zazzle|web hosting