Monday, May 30, 2011

My 8th wedding anniversary...

Tukang tulis... Syida@Mrs K at 11:01 PM 1 nak komen.. Links to this post




Syoknya....Happy anniversary to us....hehehe...dah 8 tahun kami bergelar suami isteri. Standard la...mama kan emo sikit. Hal-hal bersejarah ni haruslah wajib dalam diari tahunan mama kan.

Hadiah Mama untuk Abah special sikit. Kena order online. Kat kedai tak dapek nak cari. Abah suka tapi tak sesuka PSP yang Mama bagi dulu. Tiap2 malam mesti mengadap benda tu. Katanya terapi minda...hehehe...

Hadiah Abah untuk Mama tersangatlah specialnyer walau Abah kata combo prize. Kira lump sum sekali Birthday, Mother's Day, Anniversary & Declare Anniversary katanya. Tak kisah lah. Mama tersangat touching sebab Mr Hubby bagi hadiah nih. Tahun lepas dapat keta pun dah cukup syukur. Tahun sebelum tu dapat gi Beijing. Weee...mana la tak terlebih sayang kat awak. (ops...jangan muntah2 yer...saya agak weng sikit bab-bab ini..sila tinggalkan page ini kalau tak tahan...hihihihih)

Tahun ni dapat Taman Bunga....huhuhu..saya sebenarnya suka bertanam tanaman nih. Hobi baru sejak dah jadi full time wifey....So laman yang tak berapa lawa dulu dah bertukar rupa. Terima Kasih Abah....Siap hired tukang kebun 2 kali sebulan tau. Laman tak la besar sangat tapi cukup istimewa bagi kami sekeluarga. I love it...I love it...I Love U!!

ps next time upload photo ok. winks**

Monday, May 9, 2011

Selamat Hari Ibu...

Tukang tulis... Syida@Mrs K at 8:51 AM 0 nak komen.. Links to this post




Dearest mommies...
Happy Mother's Day!...Seronokkan ada hari special utk kita. Tapi sebenarnya hari-hari pun hari ibu juga kan. Banyak precious moments yang unbeatable with one day celebration itew kan..kank..kan...

Alhamdulillah mama syukur dikurniakan an
ak-anak yg sihat, bijak & baik. Mama doakan mereka membesar dengan cergas, cerdas,baik budi pekerti dan paling penting tak lupa siapa diri mereka. Kami mungkin tak m
ewah tapi kami mewah kasih sayang yang melimpah ruah. Itu janji Mama pada anak-anak. Selagi hayat dikandung badan Mama akan berusaha menjadi Mama yang terbaik untuk anak-anak agar mereka membesar menjadi orang yang berjaya di dunia dan akhirat.

To my dear mom, angah tak mampu membalas 100% jasa mak tapi angah cuba menjadi anak yang boleh buat mak bangga. Angah nak mak bahagia walau kadang-kadang kala kita
berbeza pendapat. Tapi angah sayang mak. Terima kasih sebab
jadikan angah seperti yang hari ini. Kalau tak kerana cara didikan mak mungkin angah bukan seperti hari ini. Terima kasih mak. Kami sayang Mak!!

To my mother in law, terima kasih sebab terima kelebihan dan kekurangan syida sebagai menantu mak. Terima kasih sebab buat syida rasa diterima sepenuh hati dan
sayang syida macam anak sendiri. Tak ramai sebertuah syida sebab punya ibu mertua yang cukup memahami dan sedia menerima menantu seadanya. Terima kasih sebab banyak ajar syida tentang hal rumahtangga dan cara memperbaiki diri sebagai ibu & isteri. Terima kasih mak. Syida sayang mak!

To my hubby & children, Thanks for remembering this day. Just by wishing & simple thought had warm my heart and lighten up may days. I love you so very much....

P/s: Abang, thank you sebab bawa gi A&W! Dah lama teringin..yummy!!

Saturday, May 7, 2011

Haziq & Hazim 1st sports day!

Tukang tulis... Syida@Mrs K at 2:39 AM 0 nak komen.. Links to this post
Last week, twin balik dengan meriahnya...overjoyed! Happy sangat sampai tak sempat-sempat masuk kereta dah cerita. Cik Tisya Pinky pon confius....

"Mama, Haziq Hazim Cikgu pilih masuk sukan!!!"....sebenarnya Mama dah tau dah sebab cikgu dah inform earlier & Mr Hubby & I had been discussed it before. But...of course la kena buat2 terkejut. "Oh really...waaa bestnyer....mesti Haziq & Hazim lari laju sebab tu cikgu pilih kan...." Their eyes shinning, twinkling....one of the most precious look I will always adore. Even Tisya pun sibuk nak citer walau tak la dia paham sangat kan. But her eyes also share the joy...

To mommies mesti u all paham kan...the feeling of seeing the faces, the eyes, the smiles...priceless...

Haziq & Hazim antaranya yang terpilih untuk wakil sekolah bagi Temasya Sukan Prasekolah peringkat zon. I don't mind those but I am really happy & proud they enjoy it. They had fun and learning something new here. Alhamdulillah....

Looking forward to see them run next Tuesday!...Mr hubby taking a day off! Tisya is ready with her pom-pom! Go brothers!!

Tuesday, May 3, 2011

Haziq & Hazim 3rd Concert

Tukang tulis... Syida@Mrs K at 2:22 AM 1 nak komen.. Links to this post
Boys, Tisya & Ms Tan (cikgu music)
p/s Tisya terlebih manja la pulak..



huhuh..hensem dan comey tak anak2 teruna dan dara kami...hehehe....bila lagi nak dress up kan...

Last 30 April 2011 boys performed untuk their 3rd concert. Maknanya dorang dah upgrade ke 4th book atau JMC 4. So proud of them. Macam concert besar jer. Tapi Mama, Abah & Tisya bangga tengok abang2 dengan beraninya buat presentation.
Honestly belajar musik bukan benda yang mudah tau. Mama yang ikut tiap2 minggu pun rasa keperitannya. But they successfully work it out. Memang kadang2 Mama terpaksa guna kaedah paksa rela tapi I know this will help them one day. Menurut kajian music dapat stimulate brain. Ala macam exercise la. Tambah otak kanak-kanak ni macam sponge kan. Haziq pernah tanya..."sampai bila kena belajar music?" So Mama said" until you are 13 yeras old. Then you may decide to continue or not.."Kejam kah saya?....Dear boys...this is for your sake. Bukan untuk Mama & Abah. Hope you understand this one day. Tapi saya dan suami berjanji tak akan mengganggu masa santai/privasi atau hobi mereka jika mereka telah melakukan apa yang sepatutnya mereka lakukan terutamanya belajar,berlatih music dan membaca. Itu janji kami. Saling menghormati itu perlu yer kawan2 walau dengan anak kecil...hehehe

btw, my lil Tisya very the brave nak perform on stage. Bila tanya saper nak perform on stage lagi, (in english okeh)...tetiba Tisya lari nail stage. Tak sempat kami nak pegang. Dia nyanyi lagu Barney I Love You. Boleh tahan anak dara sorang nih....hehehe...

So jom layan gambar...nak upload video hampeh la...youtube very the lembsss...


Semoga Mama Maryam tabah..

Tukang tulis... Syida@Mrs K at 2:08 AM 2 nak komen.. Links to this post
Tengah pagi buta macam ni ingat nak update blog sebab banyak sangat citer2 berlaku tapi tak sempat update. Tapi, buka2 jer blog tengok followersnyer blog, terjumpa la blog ini.... http://maryamsaffiyah.blogspot.com/

Dan air mata ini mengalir laju mencurah-curah sebab mengagumi ketabahan MamaMaryam menempuh liku2 hidup selepas kehilangan puteri tersayang. Lebih melukakan hati bila baca kisah"Abam" (abang Maryam)http://maryamsaffiyah.blogspot.com/2010/09/have-you-met-tok-chaq-yet.html yang kerinduan akan adiknya.

Semoga MamaMaryam dan family terus tabah dan kuat.....

Al-Fatihah..


Sunyi sepi...

Tukang tulis... Syida@Mrs K at 2:04 AM 0 nak komen.. Links to this post
Waaa dah kol 2 pagi nih...mata tak leh lelap....pusing kiri kanan tengok anak2 tengah syok tidur, lena.... Aduyai..sok nak kena bangun pagi, Boys skolah. Nak kena hantar sendiri....

Ishhh...kalau selalu macam ni sure mata jadi cam panda. sekarang pun dah ada, kang lagi teruk...

Agak2 Encek kesayangan ingat tak kat saya?...waaa....tak dengar bunyi dengkur dia tak leh tido...balik la cepat....
 

Mama vs Dunia Baru Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Make Money from Zazzle|web hosting