Tuesday, May 3, 2011

Haziq & Hazim 3rd Concert

Tukang tulis... Syida@Mrs K at 2:22 AM
Boys, Tisya & Ms Tan (cikgu music)
p/s Tisya terlebih manja la pulak..



huhuh..hensem dan comey tak anak2 teruna dan dara kami...hehehe....bila lagi nak dress up kan...

Last 30 April 2011 boys performed untuk their 3rd concert. Maknanya dorang dah upgrade ke 4th book atau JMC 4. So proud of them. Macam concert besar jer. Tapi Mama, Abah & Tisya bangga tengok abang2 dengan beraninya buat presentation.
Honestly belajar musik bukan benda yang mudah tau. Mama yang ikut tiap2 minggu pun rasa keperitannya. But they successfully work it out. Memang kadang2 Mama terpaksa guna kaedah paksa rela tapi I know this will help them one day. Menurut kajian music dapat stimulate brain. Ala macam exercise la. Tambah otak kanak-kanak ni macam sponge kan. Haziq pernah tanya..."sampai bila kena belajar music?" So Mama said" until you are 13 yeras old. Then you may decide to continue or not.."Kejam kah saya?....Dear boys...this is for your sake. Bukan untuk Mama & Abah. Hope you understand this one day. Tapi saya dan suami berjanji tak akan mengganggu masa santai/privasi atau hobi mereka jika mereka telah melakukan apa yang sepatutnya mereka lakukan terutamanya belajar,berlatih music dan membaca. Itu janji kami. Saling menghormati itu perlu yer kawan2 walau dengan anak kecil...hehehe

btw, my lil Tisya very the brave nak perform on stage. Bila tanya saper nak perform on stage lagi, (in english okeh)...tetiba Tisya lari nail stage. Tak sempat kami nak pegang. Dia nyanyi lagu Barney I Love You. Boleh tahan anak dara sorang nih....hehehe...

So jom layan gambar...nak upload video hampeh la...youtube very the lembsss...


1 nak komen..:

emma dangdut said...

aish taktau pun tak tau pun!!wah glamer bju anak mak jemah..gaun kembang lagi..next show emma nk pki cam gitu la..siap libas kain lg nnt

 

Mama vs Dunia Baru Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Make Money from Zazzle|web hosting