Wednesday, November 9, 2011

Twin performance at school today

Tukang tulis... Syida@Mrs K at 11:46 PM


Ms Tan & Ms Tan, cikgu twin sangat sporting dgn budak2...TQ!


Hari ni nak kongsi citer twin. Since Mr Hubby & Mama "orang kuat" parents teachers association for prasekolah twin kami jemputlah sekolah muzik twin untuk buat presentation di prasekolah. Sangat-sangat menghargai sumbangan dan keikhlasan Sri Irama-Yamaha Music School sebab mereka sangat professional dan berusaha bersungguh-sungguh untuk menjayakan projek hari ini. FOC ok...Dah la dekat sejam nyanyi,menari dan mengajar muzik kat kanak-kanak ni siap bagi goodie pack. They bring their music instruments like keyboard, castanet and hand bell to entertain the children. Bukan bertujuan nak ekplotasi kanak-kanak ini utk tujuan mencari keuntungan tapi lebih kepada pendedahan. The kids really enjoy it. That's what we want.

Then for finale, my boys made their first time special performance for their friends. Truly proud of them because they had showed their best today. Haziq & Hazim both played 2 songs. Of course their friends were surprised as they didn't know the twin attended music class. This impression had boost up twins' confident and makes them appreciate the opportunity to learn music.

Mr hubby & I wanted them to learn music because of a lot of reasons. The ultimate reason is to give them a chance to explore their inner skills and confident. I have read once, kanak-kanak harus diberi peluang mencuba dan diberi dorongan. Keyakinan mereka akan lebih cepat terserlah jika mempunyai kelebihan berfikir dengan matang lebih cepat dari rakan sebaya..InsyaAllah.

p/s Mama learnt my boys are growing older and wiser...(so do I)...hihihi

video video video

1 nak komen..:

emma dangdut said...

tu bukan cikgu piano yang datang masa bufday dorang tu ke?yang stay smpi habis majlis..bagus btul :P

 

Mama vs Dunia Baru Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Make Money from Zazzle|web hosting