Saturday, August 20, 2011

History...

Tukang tulis... Syida@Mrs K at 9:08 AM
Dah berbulan lamanya Mama been so busy with macam-macam hal. Sampai password blog boleh lupa..ish..ish..ish..nasib baik godek sana sini jumpa gak. So catatan kali ini untuk recap balik aktiviti yang kami buat sepanjang ketiadaan Mama ber blogging. Nak tulis daity macam dulu2 lagi la tak sempat kan. So sok-sok tua-tua nanti my children nak baca citer dorang & Mama Abah masa dorang kecik boleh la godek kat sini..heheh

10 May 2011, Twin terpilih wakil sekolah untuk pertandingan sukan antara prasekolah... Wahhh bangga Mama & Abah. Yelah kira achievement la kan...apa pun kami sangat happy dengan dorang. Mama kena ramai juga mommies yang follow cikgu2 hari tu. Pertandingan tu diadakan di USJ. Walau twin tak menang tapi kami bangga dengan mereka. Their participation and anticipation make us proud. Apa pun thumbs up to you two dear. We love you. Mama dengan selamba terlompat2 terjerit2 tengok anak berlumba. Tak kisah lah. Janji anak2 tahu Mama support dorang dan cheered them macam yang Mama janji.huhuu..tapi yang best nya mommies lain pun macam tu. Heheh best-best..sporting habis. Kiranya Mama pun jumpa geng baru. Abah pon sporting sangat. Tisya pun well behaved walaupun Mama tau dia penat.

Akhir bulan May bulan serabut Mama. Akhir bulan tu Abah dah start buat reno sikit kat depan rumah nih. Wehhhh serabut kepala Mama tengok sepah sana sini. Dah la berkurung dalam rumah pastu budak2 indon yang buat kerja ni dok ada kat depan so kena la extra careful kan. Tapi Alhamdulillah takde apa2. Dorang pon respek kat kita. By early June (10.6.2011) semuanya settle. So dapat la kami berjalan. Mr Hubby bawa kami gi Bird Park KL. Teringat masa bawa twin pergi dulu. Masa tu dorang pun baru 2 tahun juga macam Tisya. Ligat berjalan. Siap kejar birds lagi. Tisya pun lebih kurang jugak. Tapi si kecik ni lagak diva sikit. Maleh jalan!....sian Abah kena dukung kejap2. Sesekali teringat kat bibik kami. Masa dulu bawa dia sekali pergi Bird Park. Seronok betul dia. Dia kata kat Indonesia dia tak merasa macam ni...huhuhu..apa khabar la dia sekarang?....

Balik dari Bird Park kami gi tengok Kungfu Panda 2. Itu 2nd movie Tisya. 1st movie dulu Magika. Tapi lagi 30 minit nak habis dia dah boring. Masa tu umur baru setahun lebih. So Mama upah susu badan terus diam. So 2nd movie ni Mama nervous la sikit. Kot2 dia mengamuk kan. Tapi alhamdulillah....Tisya enjoys it. Tak la pening kepala. Siap gelak kuat2 lagi..hehehe...Mama je terlebih suspen kata Abah...cis!...

Apa lagi yer jadi?....

Ha....kami sibuk2 ikut Mr Hubby ber out-station. Tak ler lama sangat tapi bak kata Ibu Mertuaku.."...hishhhh kemana pun nak bersama...di hangkutnya lima-lima sekali.....(mak merujuk kepada anak lelakinya iaitu suami saya)......"heheheh......"Kami sehati sejiwa mak..."....kata saya dengan tersengih2 sambil mak mertua tersenyum tak paham....hahaha

Kami gi 16 Jun balik 18 jun. First destination Melaka kemudian PD. Sempat la makan ikan bakar dan swimmming2 pool. The kids enjoy it of course. Kagum saya dengan En Hubby sebab dengan sabar dan bangga nya memngendong kami ke mana jua. Saya sayangggg awak! (ops...mengendong tak la bermaksud kena dukung saya sekali ok...hehehe)

20 June 2011 tu kesayangan saya ni amik cuti sebab nak celebrate birthday saya awal sehari. Sok ada meeting penting katanya. Huhuhu...TQ abang!.....Hadiah saya memang la combo tapi tak kisah lah sebab saya suka sangat. At least saya ada hobi baru. Hubby cakap" Ala...Nora Elena dapat bunga satu bonet keta jer...Abang bagi taman bunga dengan taman dapur lagi.."....huhuhu...next year swimming pool boleh?...gegegegegeg........

The following week kami makan ikan bakar! Terbaeeekkkk...sedap & murah. Kami makan kat Aroma Ikan Bakar, Jeram. Saper yang pernah pergi angkat tangan?...huhuhu....sedap tau. berbaloi2. Kami pergi dengan ipar & mertua. Hari tu celebrate birthday adik ipar saya yang seorang inih. Makan besar....

Cerita bulan July, next entry la pulak....nak jirus pokok bunga nih....huhuhuh...rajin sejak dapat taman bunga...hahaha



0 nak komen..:

 

Mama vs Dunia Baru Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Make Money from Zazzle|web hosting