Friday, June 24, 2011

Apa citer....

Tukang tulis... Syida@Mrs K at 9:22 AM




gerrrr..lihat lah kesepahan yang melampau itew...OMG!
sabau-sabau....
fuhh..fuhh..puh,,,aaachommm...
huih..dah berabuk blog saya ni. Lama tak update....

dah sebulan lebih dok sibuk sana sini dengan hal rumah, suami & anak2. Dengan agenda cuti sekolah, ikut hubby kerja sana sini etc. But life suppose to be meaningful kan. I have a good time and good moments too.

Last weekend ke Melaka & Port Dickson ikut encik suami kerja. Satu perangai hubby saya yang sangat istimewa ni ialah ke mana sahaja outstation gigih dia bawa kami anak beranak. Mujur twin baru prasekolah so skip school for few days. Tak la ke mana sangat lebih pada dok kat hotel and swimming kat pool ajer but we have a good time. Makan ikan bakar kat Medan Ikan Bakar Port Dickson is one of the best time. Bila balik rumah longar urat2 sebab dah syok berjalan. Tapi tak la dapat spa bagai sebab sape nak jaga 3 beradik tu kan. Takpe..takpe....dorang besar sikit sure aktiviti tu boleh buat balik...huhuhuh

Before pergi ikut hubby tu jenuh la mengemas rumah yang berabuk. Kerja2 ubah suai sikit je walau hanya melibatkan kawasan luar rumah tapi habuk nya sampai masuk dalam rumah. Hari2 dok harap cepat la siap sebab dah rimas sangat strangers kat luar rumah. Walau mereka tu tak la kacau ker atau perangai semacam ker tapi still perasan takut dan risau masih ada. Kesian tengok pokok2 dan rumput berhabuk-habuk dengan simen, batu etc. Putung rokok pun dok sepah sana sini. Hish..rimas. En suami kalau balik jer muka berkerut sebab rimas tengok rumah bersepah. Kereta kesayangan pun tak boleh parking kat porch. Sabar ye sayang...nak buat macam mana. Orang dah cakap tak payah buat porch, tapi nak buat jugak. bila dah semak sakan dia pulak yang stress. huhuhuh

Sepanjang cuti sekolah kami tak berjalan pun. Duduk rumah aje sebab rumah tengah renovate. Kejap2 orang buat rumah ni panggil nak confirm apa2 sebelum dorang buat pengubahsuaian. Lepas tu kena tolong dorang beli lunch sebab dorang ni datang pun naik bas/kawan hantar. Takpe lah janji kerja cepat siap dan tak menggatal. Alhamdulillah semuanya berjalan lancar dan dah selesai pun.

Ya Allah sesungguhnya hamba mu ini sangat bersyukur dengan limpah kurnia rezki, kebahagian, kesihatan dan keamanan yang Kau berikan. Jauhkan sifat tamak, riak atau lupa diri dari kami. Dan ampunkanlah serta kuatkan lah keimanan kami. Amin...

1 nak komen..:

emma dangdut said...

taman cinta mekar bak daun kari.eh pkok kari angah bukan sakit ke ritu.macam macam ada..pkok pisang pun ade tu..nsib la pkok durian tak de.kalau tak benjol benjol kepala durian gugur...

 

Mama vs Dunia Baru Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Make Money from Zazzle|web hosting