Saturday, May 4, 2013

Bulan May..bulan special kami

Tukang tulis... Syida@Mrs K at 2:45 AM
Assalammualaikum.
Agak merajuk dengan blogging sebab banyak benda nak buat. Tambahan anak2 dah makin besar, makin banyak ragam. Being a full time housewife challenging dia lain macam. Depends pada cara anda. Nak yg complicated or simple. Nak simple, urusan leceh2 serah org ke 3 i.e kemas2 rumah boleh panggil tukan cuci punya yg service yg begitu banyak sekarang, complicated lebih kepada detail tiny weeny pun kena buat sendiri :)..takpe2, tarik nafas dalam2 dan enjoy it. Kalau ikhlas, In Sha Allah ada balasan yg baik sudahannya sok. Ada extra fulus, can call up the cleaner services...tak salah pun. It makes your smile broader...huhuhuhu.



Bulan May, saya sentimental sikit. Voting Day,Mother's Day, my dad's birthday, Teacher's day and most important to hubby & I is.... it's our anniversary month!

Tapi bulan ini juga selalunya before our anniversary day mesti ada kacau bilau even small things. Cam panas jer...hahaha...but Alhamdulillah, apa pun berbalik pada agama. Kena guna akal, bukan nafsu. Nafsu marah ni lah jadi penyebab huru-hara. Berdebar juga ni. So far we are fine tapi ni baru 4th May....huhuhu...26 days to go...This year its our 10th year anniversary (Alhamdulillah..) and I have been used to panas scenario for the past 9 years. Kalau kami panas-panas pun tak la sampai hempas2 pintu. Biasa la hubby and wifey, marah tu tanda kita kisah tak gitew..hahaha

So bulan ni kena cari anniversary gifts extra special sikit. Alhamdulillah juga last few weeks my little garden won 3rd place in Green Garden Awards. I won some cash. Dapat la top up sikit my savings for the special gift. Cerita Green Garden Awards lain kali saya citer okay.. (cheh..macam ramai peminat hihihi)

So tomorrow will go for hunt of the gift. Encik Suami dah belikan pun untuk saya. memang tak suprise tapi saya gila suprise on the day he brings me to the place and asked me to choose....hewhewhew...ala-ala drama telenovela gitu. So touching and awkward but still it is sweet though.

By the way, Selamat Mengundi. This time is my third experience to vote. Be reasonable. Be positive. Tak Nak la gaduh2. Malu kat anak2 atau remaja kita. Voting is our responsibility. Dunia yg aman hari ini bukan selamanya milik kita, kita meminjamnya dari generasi seterusnya. So kesian kat generasi akan datang. Takkan nak wariskan Malaysia yg bergolak dan mundur. Anyway drive safely okey. Baca doa dan kalau ngantuk berhenti rehat... ;P

0 nak komen..:

 

Mama vs Dunia Baru Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Make Money from Zazzle|web hosting