Sunday, September 6, 2009

Sopping Raya

Tukang tulis... Syida@Mrs K at 12:25 AM
Heheh syok topik ni..tambah banyak sale time2 gini. Meriah tul kat TV, paper, radio ek..Semua berebut-rebut jemput kita datang "rumah"dia...hehehe.

Tahun ni kami tak la berbelanja mewah sangat tapi tahun ini pasti lebih meriah dengan kehadiran our little girl. Seronok giler beli baju budak perempuan ni tau...sampai pening2 memilih baju. Kalau ikut nafsu sure apa yg dipegang semua nak beli tambah keseronokkan shopping tu dikongsi bersama Mr K deary & my twin boys. Jangan tak tau abang2 Batrisyia tu pun excited memilih baju untuk adik dorang. Kind of touch & proud gak sebab abang2 Batrisyia really care about their little sister. TQ boys...therefore Mama pick both choices...>_<>

Tahun ni tema kami di pagi raya Blue. Ikutkan nak ler kaler merah ker, pink ker atau kaler yag pastel ker tapi kat kedai tu limited plak choices yg ader. Kami pula jenis tak kisah sangat so since tu yg paling menarik tertarik maka kami pun pakat2 try. So geng boys dah settle kena cari for Mama & Tisya. Alhamdulillah jumpa yg sesuai. So takde pening2. Kowtim!

Ramainya org wehhh..Risau teman nengokkkan. Tapi demi baju BEN10 kami redahi jua untuk Haziq & Hazim. A day before Merdeka kami gatal gi SOGO. Ingat cuti panjang ni mungkin org balik kampung so tak ramai ler konon2. Huih...rameeenye! Apa lagi melihat kesesakkan di tingkat baju kanak2 tu trus Mama pakaikan mask kat Abah, Twins & Tisya. Takut teman...banyak kuman sekarang ni weh..langkah keselamatan. Tapi yg baguih nyer mask ni tak yah pakai lipstick. Jimat.

Haziq & Hazim dapat ler baju BEN10 sorang 2 pasang siap dengan sandal lagi. Anak2 teruna ku ini sudah pandai bergaya, siap mintak izin nak beli sunglasses okehhh..siap pilih frame kaler merah lagi. Baju tido pun nak jugak tapi Transformers pulak, Sungguh la korang telah mencekik abah korang..huhuu Tisya dapat gak siap handbag lagi abah belikan.

As for Tisya sangat ler good girl. Tak banyak hal, senyum & tido jer kerja dia. Tak kira la ramai org ker, bising ker dia boley plak tido dgn lenanya kat carrier (yg macam kangaroo pouch tuh). Abah ler jenuh mengendong sana sini. Tapi kalau kat ghumah punya la payah nak suruh tido. Kalau tido pun paling lama 30 minit. Kalau dpt sejam dah macam bonus kat Mama. So lain kali patut kah Mama merayap membawa anak2 ku ke shopping complex dengan alasan Tisya tak nak tido? Ataupun itu satu alasan yg sangat tak logik?..hehehehe (kang card kena tarik balik baru tau...huhuhu)

Tapi one thing I realized, keceriaan Aidilfitri dah tergambar apabila melihat wajah anak2 gembira mendapat baju raya. Melihat jauh ke dlm mata sikecil cukup membahagiakan & satu saat yg tiada gantinya. Memang kemeriahan Hari Raya bukanlah dr apa yg kita pakai & beli tapi kepenatan bekerja mencari rezki terbalas apabila mata pencarian itu digunakan utk membahagiakan anak2. Agaknya sebab tu Mr K senyum ajer sepanjang shopping days kami. To hubby tq so much..WE love you.

Dan saat itu saya sangat merindui zaman kanak2 saya sendiri. Terbayang wajah Abah & Mak membeli kelengkapan Aidilfitri. Inilah rupanya perasaan yg sangat indah yg Mak & Abah rasai semasa menyediakan keperluan kami 4 beradik. Terima Kasih Mak..Abah.

2 nak komen..:

emma mohd sham said...

tingat jugak zmn kanak2.mse baju raya 7pasang.tiap2 hari lain baju.tapi sekarang tak mcm dulu.kena bli sendiri baju.waaaah!

emma mohd sham said...

angah.baju raya emma cam ner?heheh

 

Mama vs Dunia Baru Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Make Money from Zazzle|web hosting