Monday, March 28, 2011

Art Project of the week!

Tukang tulis... Syida@Mrs K at 5:47 PM






Hari ni Mama lapang sikit...baju nak gosok dah abih...huhuh..so lepas mengajar 2 beradik nih reading, kami buat art & craft pulak. Apa lagi seronok betul Haziq & Hazim...

Benda ini Mr Hubby beli dah lama. Saje simpan tunggu dorang pandai sikit utk buat sendiri. Senang, takde guna paku2. Cuma warnakan blok kayu tu, tunggu kering dan camtumkan...dan main. Rumah pun tak ler sepah. Paling sesuai buat kat dapur. Nak mengelap pun senang. Sebaik saje Little angel kami tidur, terus project dimulakan...

Both of them adored this kind of activity. Kalau kita duduk sebelah layan dorang lagi dorang suka sebab mereka rasa kita appreciate dan teruja dengan kebolehan mereka. In fact personally Mama rasa making art & craft melatih Haziq & Hazim mengikut arahan dan aturan, menghargai barang sendiri & memberi daya kreativiti pada mereka.

Kalau pergi Mid Valley, Mama suka pergi the Art Friend kat Gardens tu. Macam2 ada. Dijual dalam complete set utk pelbagai kraf. Ada guna blok kayu lah, foam, beads, felt, cotton etc. So bila ada masa terluang boleh la kita buat dengan anak2.

Next week nak buat apa yek boys?....

2 nak komen..:

Huszaini said...

Jemput datang yer tuan tanah,

http://amrafahan.blogspot.com/2011/03/jom-berkelah-dengan-geng-kembar-ke-2.html

Mrs K@Syida said...

Insyaallah....tak janji sebab dah janji benda lain dengan anak2. Tq for inviting yer.

 

Mama vs Dunia Baru Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Make Money from Zazzle|web hosting