Friday, August 7, 2009

8 bulan yg lepas...

Tukang tulis... Syida@Mrs K at 12:47 AM
Naper ye Mama vs Dunia baru?...satu ketika dulu,kira2 8 bulan yg lepas saya telah membuat salah satu keputusan yg agak besar dalam hidup saya.Kenapa salah satu?..sebab masa decide nak kawin dulu saya rasa dah cukup besar n berat dah dilema saya. Kali ni lagi berat rasanya. Selepas jenuh berfikir dan berbincang dgn hubby saya mengambil keputusan untuk resign dari bergelar Bank Executive. Saya selalu rasa bersalah setiap kali melihat twin boys saya dgn muka mengantuk dan letih digerakkan pagi2 utk dihantar ke rumah MIL, kereta sang suami menderu laju bila terlambat,muka hubby dah susah nak senyum bila sampai rumah lepas mengharung perjalanan yg memenatkan dgn komuter kemudian nak jemput anak setrusnya mengadap jem yg teruk kat Klang ni tak kira pagi ke malam..(bila la nak siap projek MEGA nihhh).
Saya tekad nak ubah hidup kelam kabut kami....So saya decide utk RESIGN..
Selepas tu kehidupan berubah sama sekali...my twin boys sangat happy dan overjoy. En Krol sudah mula tersenyum sesampai di rumah dan saya.....Saya sangat bahagia, bangga, puas dgn keputusan yang saya ambil. Saya bersyukur atas rezeki yg dilimpahi walau tak mewah kami sekeluarga bahagia. So bermulalah kehidupan baru saya...banyak yg saya belajar, banyak yg saya sedar dan banyak yg buat saya bersyukur dan bahagia....kenapa?..adalah..sok2 n3 lain kali saya story..

4 nak komen..:

emma mohd sham said...

kalau ema amik keputusan nk kawin cam ner agaknya?msti sume bsilat kt rumah.h.a.h.a

emma mohd sham said...
This comment has been removed by the author.
emma mohd sham said...

lambatnyer tunggu giliran :/

Mrs K@Syida said...

ek'elen..relax ar...rugi ooooo cepat2. pelan2 kayuh..hehehe

 

Mama vs Dunia Baru Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Make Money from Zazzle|web hosting