Wednesday, August 19, 2009

Waaaa Batrisyia Jatuh Katil!!..(sob..sob..sob)

Tukang tulis... Syida@Mrs K at 12:11 PM
Sangat2 sedih.....my little baby jatuh katil. Kejadian berlaku last Friday, kol 7.30am. Mama punyalah ngantuk lepas bf dia so terlena la. Abah plak dlm bilik air nak siap gi keje. Tetiba mama terdengar bunyi "BUK"...pastu bunyi Batrisyia nangis tersangat la kuat.Apa lagi melompat la mama dari tidur....tengok2 Batrisyia dalam posisi meniarap cam spiderman tu...Menjerit mama tengok bb dah kat bawah! Kelam kabut abah kluar dari toilet nasib baik sempat capai towel!..Pucat Mama & Abah peluk Batrisyia. Mama dah rasa macam org gila dah punyalah risau. Walaupun abah dah letak bantal keliling katil pun tak worth it sebab bb boleh tolak.Tapi bb nangis kejap jer pastu mintak susu balik. Sambil susukan dia mama urut2 kepala cari bumb ke, luka ke, merah ke, badan pun ok je. Kami pun gerakkan abang2nya yg mamai terkejut kena bangun & siap gi DEMC.
Sampai kat DEMC kami inform baby jatuh katil so dorang terus examine her before Doc arrive. Patutnya memang appointment kami hari Isnin nanti utk 6 months jap, tapi nak jadi citer....Doc sampai jer kami dapat jumpa dia terus. Lepas jatuh katil, Batrisyia tak nangis lagi...semuanya macam biasa je. So Doc kata she's fine. Retina pun ok means takde pendarahan dalam, tak bengkak, dan dia active tak blur or terdiam. So maksudnya Batrisyia ok. But please monitor 24hrs. LEGA.....sangat2 takut!
So to Mama & Abah out there, be careful ok. Nampak jer baby tapi kemampuannya luar biasa. Bantal besar & berat ke kacang je dia tolak. Lagi satu mesti tahu posisi macam mana baby jatuh. Penting utk doc tahu problem dia. Kalau dia tak muntah tapi dia jadi pendiam atau blur pun bahaya. Apa2 pun kalau jatuh je bagi saya bawak je la jumpa doctor sebab dorang lagi tahu. Tapi saya suggest pergi pada pakar pediatrik sebab memang children issues their speciality. Bukan apa takut menyesal je nanti.
Sejak hari tu Mama & Abah bentang tilam kat bawah je lah. Serik! Cukuplah 1 pagi yang gelabah & gila. Agaknya itulah First Time Abah tengok mama jadi Gila. To my little girl...please la jangan lompat katil lagi...

2 nak komen..:

emma mohd sham said...

angah.mak baca cerita ni!mak kata angah tak cerita pun! :P

Mrs K@Syida said...

aisey..pecah rahsia...waaa abih ar...tak berani cakap takut mak marah..ni yg takut nak phone mak nih....

 

Mama vs Dunia Baru Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Make Money from Zazzle|web hosting