Friday, November 5, 2010

FELL IN LOVE WITH LANGKAWI AGAIN AND AGAIN..

Tukang tulis... Syida@Mrs K at 3:57 AM

To orang-orang Langkawi, mesti dorang proud sebab ada org dah jatuh cinta berkali-kali di Langkawi...hehehe

7 tahun yg lepas (hehehe) Mr Hubby bawa saya honeymoon di Rebak Marina Langkawi sebagai hadiah perkahwinan kami. Sangat-sangat teruja sebab itulah 1st time kami bercuti bersama tambah baru kawen. Sampai sekarang saya dan Mr Hubby sangat menghargai saat2 itu. So nasihat saya kepada readers yg plan nak kawen tu, ada kan peruntukkan berbulan madu sebab saat2 sukar suami isteri akan jadi manis bila kita kenang saat2 bersama yg tersayang. Jadi yg kelat akan jadi manis bila kita kenang saat kita baru2 kawen dan kita akan mula mengingati kenapa kita memilih lelaki/perempuan ini sebagai pasangan hidup. Ala tak mampu nak gi overseas dalam Malaysia pun ok. Kita pun kaya dengan keindahan alam kan...

Kami kembali ke Langkawi semasa Haziq & Hazim berumur 2 tahun. Seronok dua beradik ni tambah dapat naik bot & macam2 pengalaman dorang sepanjang perjalanan ke sana, di Langkawi & balik dr sana. Sampai sekarang pun dorang masih ingat & selalu suruh saya bercerita semula. Itulah percutian keluarga kami paling seronok & memorable. Tapi kami datang lagi ke Langkawi disertai dengan my lil' angel Batrisyia. Jadi inilah merupakan percutian keluarga kami paling seronok setakat ini selepas Beijing tahun lepas.

Kami ke Langkawi dgn MAS pd 12 oct 2010 dan duk kat Sri Kijang BNM, Pantai Cherating. Alhamdulillah 3 beradik tak banyak hal. Tisya berkepit dengan abah dia most of the time except nursing. Kesian tengok Mr Hubby tapi dia cool jer. Kalau ada pun Tisya buat hal dia oky jer. Relax jer layan anak. Mama jer yg garang sket...heheh. Twin pun tak banyak kerenah sepanjg di sana kecuali riuh sangat mulut main. Masing2 ader camera so sibuk la nak buat movie and ambik gambar. This trip kami byk relax and tak rushing ke sana sini. Kami gi Bird Park, Underwaterworld & Cable car (acara wajib Mr Hubby...tak tau la kenapa dia berkenan sgt naik benda ni...Mama layan ajer la walaupun rasa cam nak nangis kena naik benda ni. Tak bole tunjuk muka sgt sebab takut twin gelabah so muka maintain ajer la..)

Malam kami cari makan kat restoran2 sekitar Pantai Cherating which is very convenience sebab Sri Kijang kat area tu. Lepas makan jalan2 area shop lots situ yg happening walaupun dah dekat tengah malam. Bukan senang Mama & Abah nak bawak anak2 merayap malam2.

Mr Hubby & mama sangat la berkenan Langkawi tu sebab rasa sempoi jer life sana. Kalau la banyak duit mau ajer kami buat rumah kat sana cam Arwah Yasmin Ahmad buat kat parents dia. Buka la kedai makan ke kedai runcit ker kedai jual chocolate ker (best nih!), apa2 ajelah. Tak mewah pun takpe tapi hati damai. Wehhh berangan jauh dah Mama. Tapi, tak salah berangan sikit2, mana tau jadi kenyataan kan.Amin...

Bila la nak pegi Langkawi lagi?....kena kumpul duit nih....hehehe

2 nak komen..:

EMMA MOHD SHAM said...

g la pehentian..besh!
tp tu pcutian tok bdua2an..kalo nk leh tinggal kn twinie n tisha...boleh ke?haha

Mrs K@Syida said...

errkkk..tinggal dorang?...alahai..tak cuti la kami. sunyi rasanya. Kang asik teringat jer mau sehari dah balik. Rindu.

 

Mama vs Dunia Baru Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Make Money from Zazzle|web hosting