Saturday, November 27, 2010

HUJAN JUMAAT

Tukang tulis... Syida@Mrs K at 1:17 AM
Tisya: Mama ujan....
Mama: Takpe, esok mungkin hari cerah...

Hari ini cuaca mendung tiba-tiba. Banyak pula saya membasuh hari ni. Sah2 lah tak kering.
Punya la happy pagi2 tadi tengok langit cerah. So apalagi saya dah plan "it's laundry day!" Sambil2 tunggu machine settle cuci baju2, seronok melayan kraftangan saya nih. (hehehe anak2 sibuk tengok movie kat disney channel, selamat la sikit) Suka buat benda ni. Suka sangat. Cita2 nak ada karier berkaitan benda ni biler anak2 dah besar sikit. Mana tau boley kaya raya dengan buat benda ni jer....hehehe... Dah beberapa hari mengadap benda ni sebab suka sangat. Sambil teringat masa sibuk buat benda2 ni untuk diri sendiri dulu.


Tapi apa yang kita plan tak semestinya menjadi kan...tiba-tiba hujan..sah2 lah baju tak kering... Takpelah mungkin ada baiknya hujan hari ini dari hujan esok. Mana tau kan...
Allah lebih tahu.



Hujan turun lebat..
Hujan turun dari tengahari ke petang...
Kadang-kadang berhenti kejap kemudian hujan lagi..

Hujan dah reda tapi hari tetap mendung.
Tak nampak macam matahari nak bersinar terang macam pagi tadi..
Guruh masih berbunyi
walau hari dah tak hujan.
Kemudian hujan turun perlahan tak mengalah

Kenapa?
Siapalah kita nak persoal kerja Allah
Siapalah kita nak marah2
Ada hikmah walaupun hari ini hujan lebat

Biarlah hari ini hujan esok lusa mungkin langit akan terang.

p/s...sabarlah..

Tq dear...

0 nak komen..:

 

Mama vs Dunia Baru Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Make Money from Zazzle|web hosting