Monday, November 15, 2010

Kisah Hujung Minggu

Tukang tulis... Syida@Mrs K at 2:50 AM
Sabtu-13/11/10
Gi tempah baju untuk wedding my younger sister this December. Baju lace gitu..Dah bakal pengantin siap beli kain and hajat sangat kakak2 pakai, layan je lah. Ishh..ni yang stress ni. Start la gatal nak cari kasut la, handbag la, ishh...mengade nak
berbelanja. Asal tengok jer berkenan. Mau muflis dibuatnya. Tapi orang guna cash ok..takde credit card2. Tu yang menung tunggu next allowance tu..hehehe. Selesai tempah baju trus gi DEMC Shah Alam.

My boys dah batuk dekat 3 minggu. Entah apa tak kena kerap pulak batuk sekarang ni. Nak kata sebab makan ice cream ke, minum air sejuk ke tak pulak sebab dorang memang jarang dapat makan benda2 macam tu. Being a mom, setiap kali anak sakit terasa frust and geram sangat pada kuman yang menyerang anak2. Mana tidaknya, kita dah buat sebaik mungkin tapi sakit jugak. So hari ni kami ke DEMC Shah Alam. Mr Hubby dah malas nak ke klinik biasa yang kami pergi sebab chargesnya dah makin mahal (re
ally mahal okey!) dah macam standard specialist!. So baik kami pergi DEMC je lagi puas hati. At least consultation and pricing of medicine listed in receipt. Tak la main agak2 jer. Tak nak burukkan sesiapa, kalau dah tak suka cari je tempat yg kita rasa suka ye tak....hehehe

Lepas settle hal sakit2 kami gi Subang Parade. Standard la Mr Hubby. Tiap2 minggu kalau boleh nak merayap bawak kami berjalan. So takde la alasan Mama nak bawa kereta merayap sendiri masa Mr Hubby keje. Aishhhh....

Ahad-14/11/10

Class music twin start lambat sket sebab takde letrik. So tak l
a kelam kabut pagi2 Ahad nih. Kami breakfast kat Bee's 5 beranak pastu ke kelas. Mr Hubby and lil angel gi jalan2 kat Jusco. (Sangat comey 2 beranak nih...) Habih class kami ke Jusco. Memula cam nak jalan2 n beli barang dapur. Tapi dah Jusco buat member's sale haruslah tergoda kan. Dapat la Tisya 3 pasang baju tak pasal2 n aba
ng2nya sorang sepasang siap toys. Sangat suke dress Mr Hubby belikan utk Tisya. Boleh la pakai wedding Ateh nanti kan...hehehe
Balik, lepak2 pastu masak dinner. Malam ni simple jer. Mr Hubby kalau dapat lauk ni dia tak nak sayur2. Satu main dish dah cukup dengan nasi putih. Ketam masak cili.... Opsss..kali ni tersedap la pulak masak. hehehe sebab taruh madu sket. So rasa dia different dari yang biasa masak. Mr Hubby makan sampai licin...huhuhu macam ni se
mangat sket Mama nak masak. Untuk twin sup ayam dah ok tambah dorang batuk. Lil girl ok jer tapi yang letih makan suka merayap. Aishhh...paling la Mama tak berkenan...

Nak masak apa esok?.....ish..ni yg borink nih....hari2 pikir menu... . :P

tada.....

2 nak komen..:

EMMA MOHD SHAM said...

ketam da tera.cube la wat sambal tempoyak.ada bran??hahah :P

Mrs K@Syida said...

ishhhh....jangan la kasi lauk tahap mencabar cam gitu...awal2 surrender ok...

 

Mama vs Dunia Baru Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Make Money from Zazzle|web hosting