Sunday, October 11, 2009

Haziq & Hazim Join Class Music..

Tukang tulis... Syida@Mrs K at 11:55 PM
Heheheh dah besar anak2 teruna Mama...Actually hari ni 2nd day twin join Junior Music Course kat Yamaha. Tapi JMC ni programnya parent kena follow. Sepatutnya 1 child 1 parent tapi memandangkan takde sape nak jaga Batrisyia, Mama sorang jer kena gi. Mr K dengan rela hati menjaga little girl. Mama memang cari program yg involve parents sebab Mama nak tau apa yg dorang ajar jadi kami bole praktis kat rumah. Another thing Mama bole tahu their own progress in class.

Oklah nampaknya twin seems enjoying the class. First time belajar berkawan....tapi twin boring sket sebab takde budak lelaki. Semua pompuan jer. Pastu 7 org dalam class tu semua Cina kecuali kami. Bagus jugak at least twin will try to communicate in English. Dulu mama takde peluang cam gini therefore I want them to learn. Furthermore music can motivate their mind & creativity. Mana tau dah pandai sok bole main piano cam Abah pulak.

Alhamdulillah Batrisyia tak banyak hal tinggal ngan Abah. Siap gi lepak2 kat Bee's Cafe lagi okeh!. Memang Abah lulus cemerlang lah jaga Batrisyia. (Nasib baik class 1 jam jer..)

To Daddies & Mummies out there, kalau rasa teringin nak lebih tau pasal program ni gi la Yamaha Music School dan tanya mengenai JMC. Specially for children 4 to 6 years old dan program ni untuk 2 tahun (maksudnya Mama kena ikut twin gi class for 2 years.... ><...

Since last week dah dok menyanyi dgn twin kat rumah dan at this moment pun music tu dok terngiang ngiang kat telinga Mama... ME RE DO RE ME ME ME....jangan bercakap dalan tido dah... Tapi syok gak Mama pun dah pandai cari DO RE ME kat keyboard tau. Mama belajar benda baru dengan xcitednyer!! (Next time turn Batrisyia nak suruh Mr K pulak bawak..heheh)

1 nak komen..:

emma mohd sham said...

leh haziq hazim ajar mak cik2 die pulak!muahahha

 

Mama vs Dunia Baru Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Make Money from Zazzle|web hosting