Tuesday, October 2, 2012

Cepat & Mudah 2-tips bekal makanan anak ke sekolah part2

Tukang tulis... Syida@Mrs K at 10:24 AM




Macam entry sebelum ni berkaitan tips bekal makanan anak2 ke sekolah, kjali Mama nak citer tentang Kek Cawan Mini Coklat Cip. Sangat mudah dan cepat. Bangun pagi jer keluarkan dari freezer, sembahyang, kejutkan boys, siapkan dorang dan terus prepare bekalan makanan anak2 dan bapanya sekali sambil tunggu dorang breakfast.

Mommies & Daddies too bole cuba cara ni. Panaskan cupcakes ni dalam oven or microwave. 5 minit jer. Biar sejuk jap dan paipkan fresh cream or whipped cream, letak ceri ke, sprinkle ke then siap!

Anak2 mesti happy and excited. Tapi tak boleh selalu nanti obes pulak! Kanak2 sekarang mudah obes sebab kurang aktiviti berlari sana sini macam kita dulu. Nak bagi dorang main depan rumah dalam pagar pun Mama kena tunggu dan main sekali..kang hilang kang...Mama hilang nyawa terus....hahaha....Dulu nak pergi playground boleh pergi dgn kawan2, tak payah mak abah teman tapi sekarang....huiiihhhh gerun. Mr Hubby susah hati kalau kami gi playground sendiri. Takut kan org ambik sorang tak terkejar Mama dengan lagi 2 orang.

Orite...selamat mencuba. semoga idea dan tips ni dapat membantu kekecohan di pagi hari...huihuihui...

0 nak komen..:

 

Mama vs Dunia Baru Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Make Money from Zazzle|web hosting