Friday, November 30, 2012

Tisya's kitchen

Tukang tulis... Syida@Mrs K at 7:11 PM
Orang kata melentur buluh biar dari rebungnya...hahhahaha

Ni kitchen Tisya. Location kat kitchen Mama. Mama masak, Tisya pun masak. Mama kemas kitchen dia pun kemas kitchen. Hahaha. Comel sungguh. Dulu Mama kecil2 takde sampai macam ni. Paling tidak pinggan mangkuk mainan tu main kat luar sambil cabut2 rumput dan daun/bunga Mak buat masak :) Pastu tanah/pasir campur air sikit buat jadi macam kek.

That is so memorable. Tisya lain sikit. Mama potong sayur, dia minta batang sayur buat main. Mama potong ikan...dia lari!..busuk katanya...( kureng asam tul).

Sambil Mama masak, Tisya siap pinjamkan botol sos kicap (mainan of course!) pada Mama sambil cakap "Mama nak ABC Sos Manis Tisya?"...hahaha..comel! Mama pun ambik la buat2 letak kat lauk Ayam Masak Kicap.

Kalau tengok Mama penat terbaring, cepat2 Tisya ambil set ubat dan air kopi mainan dia bawa kat Mama. "Mama meh makan ubat. Minum air Capuccino yang Tisya buat...mesti Mama ok" :) ohhhh precious!

Then, paling kesian abang dan abahnya kena paksa makan & minum apa yang Tisya hidang dan masak. Kalau tak Tisya merajuk dan menjerit satu rumah " Penat Tisya masak...kenapa tak makan!!!" hahahha...dialog Mama dipinjam.

Dalam penat2 melayan kerenah customer, anak2 dan kerja rumah, ini adalah sebahagian dari penglipur lara saya...kerenah anak2 yang menyentuh hati dan kalbu...hahaha...







0 nak komen..:

 

Mama vs Dunia Baru Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Make Money from Zazzle|web hosting