Thursday, December 13, 2012

Aktiviti Cuti Sekolah

Tukang tulis... Syida@Mrs K at 6:24 PM

Seyes..busy like mad...hahha..weekdays melayan anak2, suami, kerja2 rumah and my online business, weekdays melayan hubby yang rajin bawa berjalan sana sini...hahaha...tu kira penat jugak tu...

Anak2 memang gemar sangat kita melayan dorang. Kalau tak mengadap tv n main je la kerjanya. Kalau dapat tablet lagi la. Citer hal tablet, sampai hari ni Mama tak jumpa lepas simpan/sorok2 hari tu. Aduyaiii...poning kepala mencari. Kesian pulak budak2 ni.

Setiap hari Isnin-Jumaat twin ada schedule belajar dorang. Subject Tahun 1 kami review balik bagi betul2 faham. Lagipun ada 2/3 buku workbook dorang yang belum habis guna. Buku workbook yang sekolah suruh beli last year pun tak terusik. So sesuai sangat la buat review twin kan. Kalau tak rasa macam membazir jer. Ala bukan stress out whole day belajar. Sejam main, sejam belajar, sejam tengok tv, sejam belajar lagi. Santai2 jer.

Nak bagi dorang lagi bersemangat belajar Mama kena sediakan aktiviti Arts & Crafts, Sains Projek, Movie/CD time atau Fun Day. Meriah rumah jadinya. Si kecik Tisya pun dah pandai demand sekarang minta art science projek bagai...hahaha..layan je la walau kadang rasa semput dah...hihihi

So nak share today aktiviti arts and crafts anak2. Simple but dorang suka sangat. Mama beli set ni kat kedai DIY. Cuma RM2.50-3.50 je utk 1 set. Then boleh guna decorate their room. Anak2 rasa proud sangat kalau kita appreciate hasil kerja mereka. To mommies and daddies, kalau nak hantar art class mungkin ada yg rasa mahal kan atau tak berkesempatan kan. So, rajin2 cari bahan macam ni nak bagi anak2 excited and appreciate their creativity. Murah dan praktikal. Lagi satu Mama suka pergi kedai Art Friend kat Gardens@Mid Valley tu. Tapi mahal la sikit. Pilihan lebih banyak dan kreatif.

So, Happy Thursday. Extra bonus point kalau baca Yassin. Dan jom support Harimau Malaya tonite okay. Semoga pasukan kita berjaya tonite! Boleh tutup mulut2 takde insurans tu. Paling sedih ianya datang dari RAKYAT Malaysia sendiri. Sedih!














p/s..okey nak masak sekarang...kang nak ngadap tv tengok bola pulek...

4 nak komen..:

UmmiAbi said...

Wow...sangat kreatif...Good job...:)

emma dangdut said...

fuyoo,,cucu cucu atok sham + tah slyg..ade bakat mcm macik dia lah! hhaha

syiela said...

kreatigfkan... nk cari juga camni nanti tuk anak2

Syida@Mrs K said...

Emma: yolah tu...macik2 yg hyperning!

Syiela: simple dan murah tp anak2 mmg enjoy dan concentrate gila.

UmmiAbi: Thanks.. sharing is caring. Mana tau boleh jd panduan kan. Jimat & Fun.

 

Mama vs Dunia Baru Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Make Money from Zazzle|web hosting