Tuesday, December 4, 2012

Book of the November & its for sale!

Tukang tulis... Syida@Mrs K at 11:36 AM

Dah baca novel ni?
Siapa orang gajiku by Azimah Lily.
Terbitan Karya Seni.
mukasurat 545

Menarik juga. Konflik yang dicipta menarik.
Tapi, sebilangan penulis gemar menulis tentang kehidupan orang2 berada. Datik Datin, Tan Sri Puan Sri, Tengku, Raja dan macam2 lagi asalkan orang berada. Sinikal bila mengambarkan kehidupan berkereta mewah, banglo dan luxurious shopping.

Pembaca2 muda yang masih mentah mungkin mudah terpesona dan mencetuskan rasa ingin memiliki kehidupan begitu. 

Cara penceritaan bagi saya mmg best cuma latar belakang kehidupan watak2 tu yang saya kurang minat. Takpelah, peminat Azimah Lily marah pula karang.

My personal opinion, karya terbaik dari penulis2 hebat seperti Fauziah Ashari dan lain-lain adalah kerana ia banyak berkisar tentang kehidupan manusia biasa dan realistik. Karya seperti Nora Elena,Ombak Rindu dan Adam & Hawa menjadi satu fenomena kerana ia realistik. Kehidupan manusia biasa-biasa. Realiti dan fantasi yang bertempat. Bila dibuat filem atau telenovela ia jadi lebih hits sebab ia berlandaskan penceritaan mengikut novel di samping pembawaan aura karismatik pelakon2 terbabit.

Tepuk dada tanya selera....Ini hanya pendapat saya... 
Siapa nak beli? SMS saya ok 012-9793698
RM21 termasuk postage untuk Semenanjung Malaysia. For Sabah dan Sarawak serta Labuan u need to add few ringgits. Condition: Tip top!. Sekali baca sahaja dan I love my books, thus I handle it with extreme care. :)


0 nak komen..:

 

Mama vs Dunia Baru Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Make Money from Zazzle|web hosting