Friday, April 15, 2011

Fun Day: Baking Time

Tukang tulis... Syida@Mrs K at 5:14 PM

Cake utk cikgu :)

mom's fav bakers

Wheeee...penat tul semalam melayan 3 beradik inih....sampai je rumah lepas balik dari skolah, masing2 dah lapar. Tak suka bubur nasi yang skolah bagi. So tak makan sangat. So Mama kesian, buat la cucur ikan bilis. Huihhhh habih. Pastu suap 3 beradik nasi pulak. Rehat jap, mandi then belajar time.

Habis music practice etc, Mama dah promise fun day activity for them. Bila cakap Mama nak baking today....apalagi seronok sangat la deme. Si kecik Tisya pun paham nak buat cake..

So semalam kami 4 beranak buat kek vanilla dengan aising sekali! Wheeeee....itulah pertama kali Mama buat aising okeh. Itupun jenuh google cari resepi. Thanks to Myresipi.com sebab bagi rujukan yg terbaek!

They were having fun yesterday. Bagi buat sendiri sambil Mama pantau apa yang patut. Dah hasilnya...MARVELOUS!....sedap!. Tak sangka tangan2 kecik nih pandai buat cake. Kek cantik bersarang okeh. Dah lama tak makan kek panas2. Yummilicious...

They also make one small cake & decorate it for their teacher Pn Zalina. Another cake utk bawa sekolah dan makan waktu rehat nanti. As for the small muffin we ate at home. Tisya pun pandai decorate. Sampai aising abih kena kat rambut. Sambil decorate sambil jilat sikit masuk mulut!

After clean up they we soooo happy and saying thanks yous banyak kali sebab bagi dorang buat kek and it is really fun. Touching Mama sebab rasa sangat dihargai walau kena mop & kemas dapur sebab melekit..hehehe. Well we have a good time. That is priceless....

Mama learnt small things can bring great joy to young minds....when we will have our next baking guys...and gal....?

0 nak komen..:

 

Mama vs Dunia Baru Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Make Money from Zazzle|web hosting