Wednesday, April 6, 2011

Twin dah belajar Multiplication...

Tukang tulis... Syida@Mrs K at 10:08 AM


Seingat saya la kan, saya mula belajar darab/kali ni masa umur 8 tahun kot. Itu pun jenuh menghafal sampai kena rotan. Sangat la tak suka masa tu. Menangis bagai sebab susah sangat rasanya. Pastu start la mogok sebab kena rotan. Ishh ish..ish..

Tapi sekarang Haziq & Hazim baru 6 tahun saya dah ajar pelan2 sebab nak bagi exposure. Saya start ajar last Monday. Selalu remind diri jangan push dorang atau buat dorang rasa stress atau benci maths. Kesian.... Mama tak nak guna rotan ker, herdik2 ke sebab biar dorang belajar smoothly. Lagipun Maths suppose to be fun kan..

So dengan gagahnya (sebab buat memalam buta) saya prepare teaching aids yg simple dgn guna barang recycle utk mudahkan dorang belajar. Alhamdulillah, dorang dah belajar sampai sifir 2. Slow tapi at least dorang paham konsepnya. Thanks to Mr Hubby sebab belikan buku ni. Kalau Mr Hubby tak support susah juga sebab banyak teaching aids & materials Mr Hubby dgn murah hati bayarkan...hehehe I love u dear!..

Mama belajar benda baru.....sifir/darab ni sangat susah utk budak2..so jangan pressure dorang. Make it fun!


0 nak komen..:

 

Mama vs Dunia Baru Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Make Money from Zazzle|web hosting