Monday, April 11, 2011

"Jangan la marah kami Mama..."

Tukang tulis... Syida@Mrs K at 7:12 PM
subjek pagi Ahad yg hening..
Handerchief yang sangat misteri...
Apa sengih2..Mama marah nih...

Ni lagi sorang....
Tisya kena nyanyi lagu tuk Mama
"Mama....mama cool....."



Ahad 10 April 2011

Haaa.......ni kisah pagi Ahad.

Adegan berlaku di halaman rumah kami. Kol 11 pagi. Mama dok sibuk2 jemur baju cepat2 sebab nak kuar kol 12tengahari utk class music twin.

Dalam dok sibuk2 tu...tetiba TING!...ishhh "handkerchief sape lak ni? tak pernah tengok pun..." Jeng-jeng-jeng......Mama start la suspen....

Mama: "Boys...come here..." Dan dua beradik pun dtg mengadap dgn muka blur.
Mama: "Ni handkerchief saper nih?...."
Haziq & Hazim: "Tah tak tahu?"
Mama: "Aik...takkan Mama tak tahu handkerchief anak2 Mama. Cuba ingat sape punya?"
Haziq: " Ooooo Aleya Sofea kot?"
Mama: Biar betul!...apsal handkerchief budak pompuan kat anak teruna Mama nih..start la
jeles...
"Apsal bawa balik org punya?"
Hazim: "Aleya Sofea suruh Haziq simpan kot?"
Haziq: " Mana Haziq tau. Mungkin dia masukkan dalam poket masa Haziq tak sedar kot?"
Mama: "Haaa...takkan Haziq tak sedar org masuk something dalam poket Haziq?..."
Haziq: "Ala..dia memang manja sikit dengan Haziq & Hazim. Selalu minta tolong kitaorg."
Mama: Dengan muka jeles....."Ishhh naper nak manja2 dengan u two....dia takde adik beradik ke?..."
Dan Mr Hubby pun kluar dgn senyuman yg sangat meng annoyingkan....dia tau Mama dah jeles.....
Haziq: "Dia takde adik beradik lelaki. Pompuan jer."
Hazim: "Mama marah ke?"
Mama: maunyer tak..ishhhh nak tukar skolah la camni.....cakap dalam hati la....(Mama tak jawab tapi buat muka mencebik yg sangat ler lawa)
Haziq & Hazim: " Jangan la marah kami Mama....Monday kami pulangkan ye"
Mama: "You better be..."
Abah: "Aleya Sofea tu yang mana? Lawa tak macam Alesha Tom2 Bak ke, Miasara the Zoo series ke...Abah nak tengoklah.."
Mama: "Sudah!...jangan nak sengaja.....Sok tukar skolah budak laki2 je.."
Abah: " Ala relax arrr...."
dan Mr Hubby berlalu sambil tersengih-sengih...Ish.....

So uols....salahkah Mama...salahkah Mama jeles?....salahkah....
Paranoid la saya ni...

p/s morale of the story...jangan bagi Mama jemur baju masa rushing2. Kang Mama meroyan bukan2....

2 nak komen..:

EMMA MOHD SHAM said...

anak teruna angah kena ngorat,,hahaha!yg xtahan ciap jemur handkerchief tu lg :P

Mrs K@Syida said...

ohhhhh tidak.....saya sangat jeles....cam dia sorang ada anak teruna... :P

 

Mama vs Dunia Baru Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Make Money from Zazzle|web hosting