Monday, October 17, 2011

depressed?

Tukang tulis... Syida@Mrs K at 6:35 PM
credit to google

One teeny weeney thing happened and it really bothered me. It affected my whole brain system and felt terribly irritated!...Encik suami kata relax and just don’t think about it anymore. But still my brain can’t tolerate….GRRRRRR…..

“Abang ambil pills anti depressed for me boleh tak. Satu pun jadi”…opss…apalagi encik suami mulai angry…macam angry birds…ok..ok…I try to overcome this….grrrr

Tapi kan…I am so grateful. I found my anti-depression pill by noon…..this is it….

Sangat tenang dan mendamaikan budak2 ni tidur tiga beradik. Alhamdulillah…..

Mama always tried to teach myself…”Fikirkan apa yang kita ada daripada apa yang kita tidak ada. Dan fikirkan bagaimana perasaan dan nasib orang-orang yang tiada apa yang kita ada. Selalu bersederhana dan bersyukur dengan setiap yang kita ada. Kita tak sempurna tapi cukuplah hidup kita dah bahagia dan selesa. Tak cantik, tak bergaya, tak kurus, tak punya barangan mewah dan macam2 lagi bukan pengukur kebahagiaan. Hargai apa yang kita ada sebelum ianya tiada atau kita yang sudah tiada di dunia…”

Tapi entahlah..susah sangat nak tenangkan hati ini bila hati terjentik walau dengan perkara remeh…Looking forward for Mr Hubby’s shoulder bila dia balik nanti….:D

5 nak komen..:

Mama Kembar 3 said...

anak anak mmg d best & most effective anti depressent medicine kan ;-)

Mrs K@Syida said...

betul tu....so tak payah fikir banyak2...susah hati peluk je 3 beradik nih tambah dengan bapaknyer...sihat terus...hehehe

emma dangdut said...

emma pun nk join hugging2 :D

emma dangdut said...

depressed?

ayo..mak punsudah risau

Mrs K@Syida said...

hihihi..relax ar mak...

 

Mama vs Dunia Baru Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Make Money from Zazzle|web hosting