Saturday, October 22, 2011

Waaaa....Tisya demam...

Tukang tulis... Syida@Mrs K at 12:04 AM

Sebenarnya hari ni dah kebah sikit dah. Tu la tak menyempat nak berblogging. So nak recap sejarah. Last Rabu, my lil angel tetiba demam. Elok je Mr Hubby balik...before 9pm tetiba je anak dara ni terbaring kat sofa. Tido. Aik? confius Mama. Pegang2 je ...Panas!..OMG!...Baru jer tadi Mr Hubby sampai dia dok cakap.."Abah. Sya happy hari ni..." Tak ke seriau dibuatnya. Sebelum tu punyalah active tak duduk diam. Abang2 dia pun tension si tecik dok kacau dorang punya science project.

Saya sangat2 fobia bab demam-demam ni. Rasa hati bagai disiat-siat. Jantung dah berdegup macam baru lepas berlari pecut 100m.Pengalaman baru-baru ini cukup menyentap saya. Sampai sekarang jika melihat ambulance atau dengar bunyinya pun air mata dah bergenang. Bukan emo okeh tapi saya fobia.

Sangat2 tertekan sebab tak semena-mena Tisya tetiba demam....Frust..sedey....tertekan sebab Mama dah buat yang paling baik untuk kesihatan dan kebersihan anak2 dan suami. Mungkin Allah nak bagi peringatan pada Mama kot...

Bukan demam saje2....siap muntah2, CB, tak lalu makan, meragam etc etc. Demam dia tetiba shoot panas sangat after maghrib. Malam Mama tak bole tido sebab risau. Siang dok mengadap dia je sebab dia nak Mama peluk je. Rumah pun dah lintang pukang. Letih mencuci tilam, selimut, baju, carpet bagai sebab dok termuntah je. Ada masanya Mama dah stress sebab terlalu penat tapi bila tengok muka budak tecik ni kesian pula. Bukan dia minta demam kan.

Alhamdulillah she is fine now. Cuma tak berselera makan. Bila paksa makan lebih sikit mesti dia vomit.....tu yang paling Mama letih.

(p/s..sorry Mak....I dont want u to worry..Tisya is better now)

Mama learned a lot from past experience. My perspective towards life changed and I see it in a different ways...cherished every moment you had and be grateful. Subahanallah, Alhamdulillah, Allahu Akbar.

0 nak komen..:

 

Mama vs Dunia Baru Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Make Money from Zazzle|web hosting