Wednesday, January 18, 2012

Boys on MC

Tukang tulis... Syida@Mrs K at 9:12 AM
Takde mood sangat this week. Since mula start sekolah Haziq & Mr Hubby batuk2. Dah masuk second week Hazim & Myself pulak. Alhamdulillah Tisya ok. Strong little girl. Minggu ni dah 3 week. Haziq & Mr Hubby masih batuk2 lagi. Semalam bawa 2 beradik pergi klinik. Alhamdulillah takde yang serius. Total ubat kami berempat jer dah RM160!..I dont mind about that tapi hati sangat sedih dan risau. If I can kick and strangle the kuman batuk mesti dah lunyai. Kadang2 termarah dorang bukan sengaja. Geram pada batuk tu jer. Tak berenti hati berdoa pada Allah permudahkan lah segalanya.

Honestly a bit stress sebab I am a housewife...full time. So tanggungjawab kesihatan anak2 tentulah di bahu saya 90% kan. Twin memang senang kena batuk. Pakar pediatrik Doktor Roliza from DEMC pun dah cakap. Sebab mereka dilahirkan saiz agak kecil jadi paru-paru mereka mungkin tak strong untuk lawan kuman batuk2 nih. Tapi orang tua bukannya paham sangat benda macam ni. Alih2 mak jugak yang salah. Tak cakap directly tapi indirectly...*matilaa kalau my mom baca entry nih...sure dapat panggilan jap lagi...huhuhu
I have done my VERY BEST in making sure they are healthy all the time. Kalau Hubby sakit pun saya susah hati. Bukan sebab dia sakit je tapi indirectly saya juga yang kena. Wifey tak pandai jaga hubby..waaaaa sedey.....so entry kali ini tentang sakit. dan emosi seorang surirumahtangga sepenuh masa....

p/s sob..sob...Mr Hubby...boys...cepat la baik...

1 nak komen..:

emma dangdut said...

alaaa batukk niiiii,,,,rasa nk cabut pakai magnet je kasi buang.mula la nk cakap katun2 da ha

 

Mama vs Dunia Baru Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Make Money from Zazzle|web hosting