Friday, January 20, 2012

Twin, Mama & sekolah...

Tukang tulis... Syida@Mrs K at 9:24 AM
Dah masuk minggu ketiga budak2 start sekolah. Dan 3 minggu ini jugalah my life cycle has changed. Memulakan tahun baru dengan vision dan mission baru. Lebih panjang wishlist tahun ini tapi tak boley nak kongsi lagi...hihih

Kesian pun ader tengok twin pagi petang sekolah. Tapi bila pikir 2 kali, kalau zaman dulu budak2 bole buat kenapa tak anak2 kita. Jati diri harus diperkuatkan agar mereka tak cepat lemah kan. Biar mereka paham erti kesusahan sebelum mendapat kesenangan.

Dalam 3 minggu ni macam2 hal berlaku. Dengan kami sekeluarga batuk2 tak habis2. Alhamdulillah Tisya sahaja yang ok. Berkat susu badan kot jadi antibodinya kuat :) Baru bermula skolah juga Haziq & Hazim dah terpaksa ambik MC 2 hari!.

Tisya memulakan tahun baru dengan rambut baru. Dia kata nak rambut macam Dora. So ikut aje la. Last weekend kami berlima gunting rambut in the same day. Ini kali ketiga Tisya potong rambut. First time masa lepas majlis cukur jambul. Kami trim habis. Tinggal 1 inci jer..2nd time dulu last year rasanya in July. Meraung dia tengok rambutnya di potong. Tak la pendek sangat tapi jeritnya....gerun orang dalam kedai tu. Tisya kata "abis la rambut princess Sya..."..hihih. Tapi kali ini dia nangis kejap jer. Jenuh pujuk. TQ to the hairstylist named "RICA" kat APT Klang Parade. Rica pandai ambik hati Tisya, keje pun cepat so tak la jenuh sangat. Pastu dia advice rambut depan Tisya jangan straight sangat macam Dora tu. Dia kasi style sikit. Memula Mr Hubby cuak sebab nampak cam pendek sangat tapi bila dah siap comey pulak. Nampak tembam sikit pipi Tisya. Hehehe...anak dara sorang. Risau abahnya. Next is my turn. Potong pendek jer. Senang. Tapi tak la macam Dora yer..

Then we went for another shop. favourite place Mr Hubby gunting rambut. Dari kecik sampai besar dah beranak pinak. Sekarang diturunkan kat anak2 pula. Murah jer. RM15 3 kepala. Mama & Tisya jer RM28 hinggit..hihih...pompuan...

Mama juga memulakan tahun baru dengan idea dan cita-cita baru. Skil lama harus di polish. Skil baru perlu dipelajari. Maka, kena lebih pandai susun atur masa supaya tak tergolek sana sini. Alhamdulillah En Suami memberi sokongan dengan syarat. Biasa la. Being a suami mesti la ada guideline kan.

p/s..semoga tahun baru memberi inspirasi dan kekuatan pada kita semua. Kekuatan iman,fizikal dan mental.Amin...

 1st day kat sekolah agama
 1st day di sekolah kebangsaan
 twin tension beratur tengah panas
 Si Haziq ni bole tertido sambil sandar kat tiang....hihih
Kena tempah cop nama sebab letih menulis nama dorang kat buku teks & buku tulis...haaa bagi nama anak panjang2....huhuhu
 credit to acu..sebab kalau tak takde la kenangan rambut Tisya sebelum 2nd time potong.
Baru start dia dah meraung....

Muka syahdu plus nervous..

Haa ni dah cool sikit ...

Mata maintain tengok cermin takut salah potong...hahah kecik2 dah pandai...

Muka happy sebab dapat rambut Dora!

huhuh..suka tengok pipi tembam dia....mesti Tah suka sebab selalu suruh Tisya potong rambut...panas katanya..hihi...cantik tak Tisya mak?....

Rambut baru...Mama abih dekat 20 hinggit beli aksessori rambut dia jer...pompuan-pompuan...sok2 jangan salahkan Tisya, Mama yang setat dulu kan...



2 nak komen..:

emma dangdut said...

haha!berkerut muka tisya!!heheheh

emma dangdut said...

beratur tengah panas tp duduk bawah bumbung,, -.-

 

Mama vs Dunia Baru Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Make Money from Zazzle|web hosting