Friday, January 20, 2012

Ish...ni yang Mama tension nih...

Tukang tulis... Syida@Mrs K at 9:45 AM
Haaa citer ni sebenarnya dah basi. Tapi dok sibuk2 dengan macam2 hal tak sempat nak update. Last Friday masa tunggu boys abih sekolah kebangsaan nampak dorang jalan laju jer. Ish..kelam kabut kawannya mencicit follow. Sampai kat pagar terus dorang cakap "Jom Mama masuk kereta cepat.." Erk?..apesal lak ni. Kelam kabut jer. Tapi Mama tak la tanya pulak. Pimpin dua beradik sambil dukung Tisya. Nak dekat sampai keta jer ada la 2 budak pompuan tegur...'Hai Auntie Syida!"...owh..hai!...Haziq Hazim straight jer jalan tak toleh sangat. Masuk jer kereta terus Hazim bukak story...

Hazim: Mama ada something nak cerita. Cerita best.
Mama: Ha naper? How was your day? ok?
Haziq:*muka malu-malu...
Hazim: Tadi masa nak jalan pergi pagar dari kelas Nana panggil.
Mama: *aik?
Hazim: Dia kata ada something nak cakap kat kami. Dia bagitau S**** yang mulut bising tu suka kat  
           HAZIQ!...hahahaha.....
Haziq: *still buat muka malu2 sambil senyum kucing.....
Mama: * terus tak jadi nak keluar parking. Suara maintain. Tak marah, tak tunjuk suka.
           Merepek jer Nana ni.....Siapa cakap?...(sila bayangkan muka Mama cam Ziana Zain dari filem Maria  
           Mariana itu. Sambil kening jongket2)
Hazim: Hahaha.....kelakar muka Mama. Nana kata S**** yang cakap kat dia.
Haziq: * baru bersuara sambil senyum sumbing.
           Haaaaa bukan Haziq yang suka dia yer...Mama jangan nak marah Haziq pulak....Mama marah Haziq  
           ker?....(sambil buat muka konfius)
Mama:.....*nak senyum ker nak kelat ek?....kang mintak borang tukar sekolah tak ke naya...melampau emosi
           Mama nih...
Haziq & Hazim: Tadi kan masa otw nak pergi ke pagar S**** tu panggil kami. Tu sebab kami jalan laju jer.
                          Dia jerit2 suruh tunggu jap. Kami cakap bye.....tu yang ajak masuk keta cepat......
Mama:....hahahahaha...kenapa sampai nak lari...takut ker...macam lari jumpa hantu....
Haziq& Hazim: Ish....tak suka la...mulut dia bising..suara dia kuat....
Mama:...*...muhahaha....anak mama takot pompuan ker....muhahaha..
Hazim:....selamat Hazim.Dia suka Haziq jer......
Haziq:....dah la kang Mama merajuk kang...

hihihi.....pandai pun jaga hati Mama yang tak stabil nih.....malam Mr Hubby nak tido Mama citer la hal tengahari yang panas itew......Dia sengih sebab dah boleh bayangkan muka herot Mama time tu.....Siap tanya Tisya...Kakak S**** tu cantik tak?....haaaaaa ngade la tu. Anak baru 7 tahun. sajer bikin Mama sentap!

0 nak komen..:

 

Mama vs Dunia Baru Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Make Money from Zazzle|web hosting