Saturday, August 21, 2010

Cerita seminggu...

Tukang tulis... Syida@Mrs K at 9:28 AM

Penat jugaklah minggu nih... dengan keje2 rumah,dengan anak2, tapi biasa la semua tu kan.Hari Rabu Mr Hubby yang ensem bawak kami pergi shopping raya. Tempat paling best utk beli baju budak2 bagi saya SOGO la. banyak choice...giler dibuatnya.
Nasib baik la mama dah tak keje lagi kalau tak berdarah la kad kredit mama kena toreh. Tambah baju budak2 pompuan. Tersangatlah seronoknya. Banyak juga la pilihan hati mama kena reject dgn Mr Hubby sebab unreasonably pricey kata dia. Ops!...kena berjimat sedikit, yelah anak dah 3. Kang nak hantar belajar itu ini short cash pulak kan. So...mama sadly kata ok....
Twin puasa juga hari sampai kul 3. Suruh buaka puasa awal2 tak nak. Lepas beli baju2 dorang 3 beradik baru la kami bagi dorang makan nasi Ayam. Lepak2 jap kat Food court & time utk Mama & Abah pulak. Tapi unfortunately 3 beradik dah tak boley duduk diam. Dah letih kot. So Mama & Abah malas nak stress2 shopping so kami pun beli juadah utk buka puasa & balik. Best jalan tak jammed so sempat sampai rumah before Azan Maghrib. Malam tu lepas terawih terasa letih giler...so kami pun tido awal. Nasib baik tak terbabas Sahur..hehehe

Thursday- Hari Craft day twin. Kali ni mama dgn bermurah hati buat 2 projek utk dorang. Projek pertama "Haziq & Hazim Puasa Rewards". Sebab dua beradik ni sangat rajin berpuasa so Mama upah 50sen sehari. (walaupun puasa separuh hari) Tak nak ajar bagi duit banyak2. Kang jadi demanding...hehehe Lagipun dorang cakap Allah bagi point juga tapi tak nampak. (Alhamdulillah-tak sia2 tazkirah subuh mama hikhikhik)
Simple dimple tapi dorang suka sebab dapat buat sendiri tabung duit tu.

Next projek, Family Pictures. Sebab minggu ni mama ajar berkaitan Family so art pun pasal family juga. Apa2 pun apa yang penting twin enjoy & tak sabar nak tunjuk kat Abah their artworks.

Hari ini hari Sabtu. Mr Hubby hantar keta kesayangan saya gi service. Tak tau la pukul berapa habih. So nak buat apa yer????....ha nak cari resipi biskut raya!....okeh...bye.








2 nak komen..:

emma mohd sham said...

angah emma bagi mak baca ur blog...n tanya nk komen tak ..

mak speechless n she said..

mak : mak teruja dengan project haziq hazim....

emma : haziq hazim pinjam 50sen.lima puluh sen lima puluh sen (imah 50sen) :P

Mrs K@Syida said...

hehehe...nak pinjam?...bagi duit raya dulu...

for mak....nanti Tah datang rumah Tah tengok ye and bagi markah..hehehe

 

Mama vs Dunia Baru Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Make Money from Zazzle|web hosting