Monday, August 9, 2010

Haziq & Hazim 1st ever competition!

Tukang tulis... Syida@Mrs K at 8:53 AM
Last Saturday will always be one of my sweetest memories in motherhood :) Haziq & Hazim first time masuk competition. Twin join Pertandingan Membuat Barangan Kitar Semula (Recycle Item Making Contest). Itulah juga pertama kali mama tengok twin nervous. Walaupun dorang tak tau nak express and explain what is that feeling tapi when I asked "are u two ok? how do u feels?" They said "rasa macam something dalam badan..tak tahu nak cakap" hehehe.... looking to their eyes & faces Mama dah tahu. The feeling was so special & expressionless for me as this is first time I ever saw they were nervous. Even masa 1st Music Class Concert pun they were relax. To Haziq & Hazim thank you for giving me this ever special feeling.... (emo sket..heheh)

7 July 2010 Klang Parade.
Pertandingan ni takde categori umur. Asalkan bawah 12tahun dah boleh masuk. So of course takkan projek budak umur 5 tahun yg comey2 ni bole compete dgn yg budak besar kan. Ada 12 org aje yg join this competition and we were the only Malays. Yang lain semua cina. Start at 2 and ends at 3.15pm. Senang sebab semua dorang bole buat kat rumah, Cuma bawa situ & being judged. Personally I'm very proud to my boys because they do it 90% themselves as I have to help with gunting & pisau. They are very excited too. Bagusnya bawa dorang join benda macam ni sebab twin boleh jadi berani dan exposed pada benda baru. Hadiah yg ditawarkan best juga sebab ada throphy beside cash & hamper. Yelah budak2 paling dorang suka benda yg boleh dorang rasa proud to show. However, Haziq & Hazim did not win. Cuma dapat hadiah saguhati. Mr Hubby dan mama selalu ingatkan twin kita bukan join untuk menang aje. Kita juga belajar benda baru & lihat perkara baru. Tapi setiap apa yg kita buat mestilah yg terbaik. We can see the frustration from their faces but we want them to learn to fall. And most importantly how to stand up after the fall.

I learnt something new too...how gratefully I am for being a mommy....Alhamdulillah..

My love

the heroes

Hazim's spaceship

Haziq's rocket

the duo

hakim tengah belek Haziq punya. (see they were worried)
dag dig dug......

Yeeha!! Tisya dapat her very 1st doll..

Hazim dapat 1st ever game from Abah!

Haruslah sorang satu....kang kelam kabut Mama kalo bergaduh..





0 nak komen..:

 

Mama vs Dunia Baru Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Make Money from Zazzle|web hosting