Sunday, August 1, 2010

Kisah2 yang tak terupdate-Pusat Sains Negara

Tukang tulis... Syida@Mrs K at 2:05 AM
My Idols! I want to take Minnie & Mickey Home!!
Mr Hubby setia mengendong Lil Angel yg tido dgn sedapnya!
with twin artwork--bangga weyy

Haziq buat apa tu sayang?

Hazim: I LOVE SPRINKLES!!
My boys cant wait to start!!

My lil' heroes!

Kisah ni berlaku pada 17 Apr 2010...hehehe...lama dah tapi masih segar dalam ingatan saya sebab my children really enjoy it! Twin suka sangat bila Mr Hubby announce nak bawa gi PSN. Pepagi dah bangun dengan senangnya & kami having breakfast kat Mc' D (the hotcakes are yummy!!) Kebetulan Astro buat function kat sana and ada Children month. Macam2 aktiviti ada & it is really worth it!!
The boys want to try almost everything & keep asking questions sampai saya & hubby pening mencari jawapan. Mujurla ada tulis few facts there so we just have to explain. But honestly I wish pihak tertentu should improvise the place. Usaha yg diwujudkan mmg sgt bagus tapi to keep the place up to date maybe challenging tapi sayang kalau usaha murni tu tak diteruskan. Tempat dah ada, sepatutnya diperhebatkan isi dalamnya supaya terjaga,terkini dan menjadi tempat mainan anak2 untuk explore science stuff. Science sepatutnya menjadi satu permainan yang menyeronokkan untuk kanak2 dan tak tertakuk di tempat lama. Saya pernah melawat Science center Sony Erricson di Beijing. Tempatnya cantik & semua alatan boleh digunakan utk kanank2 belajar explore. Ada la dua tiga benda yg advance sikit tapi Pusat Sains Negara kita pun ok juga. Setiap hari ada aje budak2 sekolah datang buat rombongan dan mereka bermain alatan sains ni macam playground jer. Kanak2 digalakkan mencuba dan belajar dari pemerhatian. Mungkin sekolah kita patut buat benda yg sama atau on weekend parents sendiri bole hantar anak2 gi sana gathering to learn science. Tapi saya tetap bangga dgn usaha baik Malaysia utk buat PSN ni tapi macam saya cakap tadi ia perlu dijaga & diperbaharui serba sedikit isi dalamnya. Tak perlu dua tiga tempat sains berasingan. Kumpul semua satu tempat supaya lebih baik dan senang dikawal. Wehhh cam ahli politik la.. Tapi itu yg saya nampak. Saya tak punya banyak duit utk sering melancong tapi kali pertama melawat ke tempat asing hati saya sangat terusik & cinta pada Malaysia makin mendalam. Kalau la ada dikalangan menteri kita pergi melawat negara luar cara org biasa mungkin mereka akan nampak perspektif dan angle berbeza serta peluang lebih besar serta baik utk rakyat & negara..heheheh...Mr Hubby kata saya banyak pikir la..hehehe
ok la letih la pulak bercerita..jom layan gambar ceria anak2 saya di PSN sambil jumpa abg Zoey (Hikayat Putra Shazlan) dan dorang decorate their own cookies that day. One of my favorite time in life!! Alhamdulillah!!

3 nak komen..:

emma mohd sham said...

angah.bukan depa da pandai buat cookies da ke?last year biskut raya tuu..waaaaaaaaaa!kene blaja ngan dorank ni...malu nyer auntie blaja ngan anak saudareee :(

Mrs K@Syida said...

tahun nih dorang dah cakap nak buat cookies lagi. Tah bentuk aper la pulak. Mesin dah la rosak. Nak mengacau guna tangan la jawabnya...lenguh wehhh

emma mohd sham said...

hahah!kang dorank tanye kenapa kenapa baik buat je :P

 

Mama vs Dunia Baru Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Make Money from Zazzle|web hosting