Friday, July 13, 2012

"Kau jangan nak kurang ajar.." omg...

Tukang tulis... Syida@Mrs K at 11:20 AM
Once upon a day...

Ni dialog Haziq with another annoying boy at their sek. agama.

Boooolat mata Mama bila dengar dia sebut dialog di atas. Oh No..No..No...saya pun bukan lah perempuan Melayu Terakhir tapi saya masih menjaga adab bercakap. But my "Aku Kau" dialog akan keluar bila tersangat marah contohnya tengah bergaduh dgn seseorang yang tak cukup education or sivik...ok itu citer lain. Citer masa sekolah rasanya. My mak sangat sensitif kalau kami adik beradik guna ganti diri Aku Kau ni.  Cukup dia tak berkenan. Tak cukup telinga nak tadah kata2 power dari mak kalau dia terdengar. Apa lagi kalau sebut perkataan tak elok. Lagi teruk kami kena khutbah. (TQ mak...I love u)

Berbalik kisah Haziq tadi. It happened during perhimpunan. Dalam Ustazah n Ustaz sibuk cakap kat depan, biasa la kalau ada budak2 yang tak duduk diam kan. So this one boy yang kelas lain dari twin menyakat si Haziq. This X boy is different boy yang pernah Mama citer sebelum ni.(That annoying litte boy..)

At first menurut Haziq this X boy tolak dia. Haziq buat bodoh jer. Malas nak layan. Then, X boy tumbuk belakang dia. Haziq chill lagi. Next he punched Haziq at the cheek twice. (mujur la tak lebam) Baru la si Haziq nak bertindak. He said " Awak ni apasal? Saya tak kacau awak pun" X boy just senyum dan mengajuk Haziq balik. Mana Hazim?...Si Haziq selalu beratur belakang Hazim sebab nak jaga Hazim. Dia kata kalau dia di belakang dia akan nampak sesiapa kacau Hazim (huhuhu...so sweet) So at first Hazim tak sedar incident tu. Bila dah dengar Haziq sound budak tu baru dia sedar.

"Aku punya suka la!" kata X boy. Then cuba nak pukul Haziq lagi. Then baru la si Hazim tarik Haziq supaya tak kena. Tapi si Haziq ni kepala angin sikit. Bila dengar budak tu cakap macam tu...lagi panas hati la dia. So that's why dia keluar ayat tu.. "Kau jangan nak kurang ajar!"...adehhh...cam gangster Kampung Pinang. Baru budak tu diam.

Ahaks!..gila garang anak Mama. Tanya Hazim masa tu Hazim buat apa? Hazim kata dia pujuk Haziq supaya jangan layan budak tu lagi. Then dua beradik ni gi la mengadu pada Ustazah dorang.

Bila tanya mana Haziq dengar ayat macam tu? Dari Mama Abah ke? Dia kata kat TV. Tanya lagi kenapa guna ayat tu? "Sebab budak tu kurang belajar tentang manners. So maksudnya budak tu kurang ajaran la. Takkan nak cakap Kurang Ajaran pulak". Seeee....budak punya pikiran. >o<

Mama kelu jap. Mr Hubby sengih jer sebab dia rasa Haziq got his brilliant point there. Tapi Mr Hubby rasa Haziq patut bertindak ketika kali kedua budak tu kacau. Jangan tunggu dah 3/4 kali baru nak bersuara. But still I don't really approved his words but I kept it to myself. Mati akal jap. But he did got his point there kan?..nak argue macam mana lagi dgn Si Haziq ni?.....

p/s...Jangan jadi gangster sudah yer nak...Mama yang naik hantu kang...hahaha

0 nak komen..:

 

Mama vs Dunia Baru Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Make Money from Zazzle|web hosting