Wednesday, July 4, 2012

Sweet Memories @ Langkawi

Tukang tulis... Syida@Mrs K at 4:47 PM
Alhamdulillah, akhirnya kami jejak semula Langkawi setelah 2 tahun. This is my 4th time here since 9 tahun berkahwin. Dok ulang-alik gi Langkawi sampai my MIL naik pelik sebab balik2 holiday Langkawi...Hihihi...ala relax lar mak....dah kami anak beranak suka tempat tu nak buat macam mana kan...hihi

This time Mama request kat Mr Hubby tak nak jalan2 sangat. Nak banyak relax jer. Budak2 pun syok mandi pool dan main pasir kat pantai Cenang jer. The place was so nice as usual. Cuaca cantik sepanjang kami di sana walaupun kekadang rasa berlengas badan sebab panas melekit. Takpe yang penting hati suke...

Mr Hubby sponsor lebih sikit kali ni sebab tahu Mama suka sangat chocolate. So borong chocolate jer dekat RM200! ahahah..sayang abang!...Haziq & Hazim pun pening Mama pilih chocolate lama sangat katanya. Eleh...kang dorang pun sibuk nak makan jugak.

Lagi satu tempat wajib kami pergi ialah The Loaf. Makan roti pun dah happy sangat sambil feeling2 kat oversea sebab depan kedai adalah harbour. Kapal2 mewah berlabuh kat area ni. Sebelum tu kami mesti masuk Underwater World sebab anak2 memang suka ke situ.

Tapi dalam seronok2 berholiday, on our last day there, Mr Hubby kena food poisoning. On Thursday nite kami makan di gerai Kampungku, Pantai Chenang (dekat dgn rumah penginapan BNM). Hajatnya nak tolong org kita sebab tengok gerai tu milik org kita dan tak semaju gerai2/restoran lain kat situ. Honestly a bit frust sebab memang agak lambat makanan sampai tp kami relax je la. Lepas tu kualiti agak menyedihkan. Dalam tomyam yg kami order cuma ada seekor ajer udang. So Mama malas nak kopek kulit udang so bagi MR Hubby aje la. Tapi rupanya, itulah penyebab Mr Hubby food poisoning. That nite, 2-3 kali Mr Hubby berulang ke toilet. The next day is Friday. Nak jadi citer takde klinik yang buka. Farmasi pun tidak! At last kami cari pil Chi Kit Tek On tu kat stesen minyak je. Kesian Encik Suami. Waktu tu Mama rasa cepat la balik KL. Nak pergi klinik. Risau takut Mr Hubby dehydrate.

That Friday nite, Encik Suami gagahkan diri bawa kami having dinner kat Restoran Rasa. He still wants us to have a good time walau dia sendiri menahan sakit. Thanks dear..

Saturday kami fly back to KL n sampai jer rumah, letak beg terus keluar balik pergi klinik. All well ends well. Alhamdulillah kami selamat pergi dan kembali. Thanks my hunny bunny hubby untuk hadiah holiday ini. This my 9th anniversary gift. Hadiah Mama utk Hubby?...rahsia.


















p/s...Langkawi...we will be back....next year perhaps?...hihihihi

3 nak komen..:

ElisyaEliya EcaEya said...

hai...best blog ni...sila follow blog kami,si kembar comel~

Syida@Mrs K said...

hi..tq..i follow u too..

Syida@Mrs K said...

Dear..your web add aper yer?

 

Mama vs Dunia Baru Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Make Money from Zazzle|web hosting