Tuesday, May 15, 2012

hari barli untuk kami

Tukang tulis... Syida@Mrs K at 10:06 AM
ahaks!...minum barli pun nak kecoh.....sebenarnya ni la minuman kesukaan seisi keluarga kami selain air yang dibuat menggunakan mi amor Dolce Gusto...ihiks..

Senang dan mudah. Cuci barli tu..rebus, letak daun pandan. Nak minum letak gula sikit dan masukkan barli bersama airnya semasa masih panas..kacau2...tunggu sejuk then minum sambil geget2 barli tu...syok!

Sekarang kan musim panas, so "elok benor" la (sila bunyikan loghat Perak yer kengkawan) kita minum barli. Kita minum dulu...

haaaa...minum la puas2..tak payah rebut@...satu periuk Mama rebus!

yum..yum...jemput tengok yer...

2 nak komen..:

karipapsayur said...

sama! minum air barli yang suam tu sangat best! tapi tahu x, ada kawan kata x elok makan bijik barli. sebab itu dikira sampah. khasiat dah masuk dalam air masa rebus. so minum air saje da cukup

Syida@Mrs K said...

owh ye ker...tapi kunyah2 barli tu la part paling best...sayangnya nak buang...sedap lagi gigt barli dari bubble tea..ihiks!

 

Mama vs Dunia Baru Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Make Money from Zazzle|web hosting